Hyundai Elektromos Emeletes Busz

In elektromos autók
Hyundai Elektromos Emeletes Busz

A Hyundai bemutatott egy elektromos emeletes autóbuszt, aminek a hatótávja megközelíti a 300 km-t.

A teljesen elektromos emeletes buszt Koreában mutatta be a vállalat azon erőfeszítései részeként, amellyel a forgalom légszennyezését kívánják csökkenteni. A buszt vízhűtéses 384 kWh-os polimer akkumulátorcsomaggal látják el, így akár 300 km (186 mérföld) távolságra is képes. A cég állítás szerint a teljes töltés 72 perc alatt elvégezhető.

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

A nagy akkumulátor csomag egy 321 lóerős (240 kW) elektromos motort táplál, a busz független felfüggesztése pedig kényelmes utazást biztosít. A hátsó kerekekre is kiterjedő kormányrendszer segítségével jobban manőverezhető, mint a jelenlegi buszok.

„Az elektromos emeletes busz egy környezetbarát jármű, amelyet a globális környezetbarát trendekre optimalizáltunk” – mondta ByoungWoo Hwang, a Hyundai Motor Kereskedelmi Járműfejlesztő csapatának vezetője. „Nemcsak a levegőminőség javulását eredményezi, hanem nagyban hozzájárul a forgalmi torlódások csökkentéséhez is, mivel több utas befogadására képes.”

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

Az új busz 70 utas befogadására alkalmas, az alsó szinten 11 üléses, míg az emeleten 59 férőhelyes. A busz kialakítása magában foglalja az automatikus csúszó rámpát és az alacsony padlót a fogyatékkal élő és mozgáskorlátozott utasok számára. A továbbfejlesztett biztonsági funkciók, mint például az ütközést elkerülő és a sávtartó asszisztens is elérhető.

A Hyundai az első elektromos emeletes buszt a „Land, Infrastructure and Transport Technology Fair” kiállításon mutatta be Koreában.

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

forrás: carscoops.com

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...