Hyundai Elektromos Emeletes Busz

In elektromos
Hyundai Elektromos Emeletes Busz

A Hyundai bemutatott egy elektromos emeletes autóbuszt, aminek a hatótávja megközelíti a 300 km-t.

A teljesen elektromos emeletes buszt Koreában mutatta be a vállalat azon erőfeszítései részeként, amellyel a forgalom légszennyezését kívánják csökkenteni. A buszt vízhűtéses 384 kWh-os polimer akkumulátorcsomaggal látják el, így akár 300 km (186 mérföld) távolságra is képes. A cég állítás szerint a teljes töltés 72 perc alatt elvégezhető.

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

A nagy akkumulátor csomag egy 321 lóerős (240 kW) elektromos motort táplál, a busz független felfüggesztése pedig kényelmes utazást biztosít. A hátsó kerekekre is kiterjedő kormányrendszer segítségével jobban manőverezhető, mint a jelenlegi buszok.

„Az elektromos emeletes busz egy környezetbarát jármű, amelyet a globális környezetbarát trendekre optimalizáltunk” – mondta ByoungWoo Hwang, a Hyundai Motor Kereskedelmi Járműfejlesztő csapatának vezetője. „Nemcsak a levegőminőség javulását eredményezi, hanem nagyban hozzájárul a forgalmi torlódások csökkentéséhez is, mivel több utas befogadására képes.”

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

Az új busz 70 utas befogadására alkalmas, az alsó szinten 11 üléses, míg az emeleten 59 férőhelyes. A busz kialakítása magában foglalja az automatikus csúszó rámpát és az alacsony padlót a fogyatékkal élő és mozgáskorlátozott utasok számára. A továbbfejlesztett biztonsági funkciók, mint például az ütközést elkerülő és a sávtartó asszisztens is elérhető.

A Hyundai az első elektromos emeletes buszt a „Land, Infrastructure and Transport Technology Fair” kiállításon mutatta be Koreában.

Hyundai Elektromos Emeletes Busz

forrás: carscoops.com

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: