Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

In hír
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

A Toyota ötödik, legújabb generációs Supra sportkocsijának egy lehetséges négyajtós változata látható a képen. A tanulmányautó jellegű négy ajtós modell a leírás szerint viszonylag kompakt méretű. Az autó hossza 4.380 mm, míg a tengelyek távolsága 2.470 mm.

Nyilvánvaló, hogy egy második ajtósorhoz a tengelytávot meg kellett hosszabbítani, akár csak a tetőt és a hátsó ablakot. Az autó egyébként ugyanaz, mint a korábbi, leszámítva a hátsó sárvédőn lévő szellőzőnyílásokat, amelyeket el kellett távolítani ahhoz, hogy legyen helye a második ajtóknak.

A terveket, illetve az átalakítást a Kolesa készítette, és ha a Toyota valaha is úgy dönt, hogy megépíti a 4-ajtós Supra-t a jelenlegi modell alapjain, akkor nehéz elképzelni egy ettől jelentősen eltérő modellt.

Nem csak a magyar kormány aggódik a demográfiai helyzeten, és hoz olyan döntéseket, amivel az autópiacot is befolyásolja. Japánban sokkal rosszabb a demográfiai helyzet, akár indokolt is lehet az ikonikus modell családbarát változatának gyártása. És mely modellek lehetnek a versenytársak? A BMW 4-es sorozatú Gran Coupe és az Audi A5 Sportback azonnal eszünkbe jut. Praktikusabb megoldások a Toyota-hoz képest, ahol nagyon szűkös lábhelyre számíthatunk. Talán a 2019-es Honda Civic Sedan is felmerülhet, de így is merész az összehasonlítás. A négyajtós Toyota Supra valószínűleg egy saját kategóriát képezne, ami valójában jó dolog. A szaksajtó azért nem fogad arra, hogy a Toyota a közeljövőben kísérletezzen egy ilyen modellel.

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

forrás: carscoops.com

You may also read!

Porsche 356 RSR

Tisztelet a sebességnek!

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Read More...
Farkas Kálmán 26. TAXI4 Veszprém Rali

Végre szeretjük a murvát!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 26. TAXI4 Veszprém Rali után.

Read More...
Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...

Leave a reply: