VW e-Up! – versenyre fel!

In elektromos autók, hír
VW e-up! 2020

A VW e-Up! 2020-as modellje komolyan gondolja a piaci versenyt. A kis elektromos hajtású autó nagyobb akkumulátorral, és olcsóbb árral érkezik az új modellévben.

VW e-up! 2020

A Volkswagen nagyon siet elfelejtetni a dízel botrányt. Számos környezetbarát fejlesztése mellett a már piacon lévő modelljeit is kedvezőbbé szeretné tenni. Az e-Up! jelentős ráncfelvarráson esett át, ezt a jövő héten mutatják be a közönségnek a 2019-es Frankfurti Autószalonon.

VW e-up! 2020

Az egyik legnagyobb változás egy új, nagyobb lítium-ion akkumulátor csomag. Kapacitása 18,7-ről 32,3 kWh-ra nőtt, ami a német autógyártó szerint 260 km-re növeli a hatótávot. A várható energiafogyasztás 12,7 kWh / 100 km, és az akkumulátor támogatja az egyenáramú töltést is. A 40 kW-os gyorstöltő egy óra alatt tölti fel 80%-ra a lemerült akkumulátort.

A teljesítmény is tiszteletre méltó: álló helyzetből 11,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, ez 0,5 másodperces javulás a kissé módosított 61 kW (82 lóerő) teljesítményű villamos motornak köszönhetően. A maximális sebesség változatlan, 130 km/h.

VW e-up! 2020

Lehetőség lesz az utastér előmelegítésére vagy előzetes lehűtésére a mobilalkalmazáson keresztül, amely a töltési folyamat ütemezésére, indítására vagy leállítására is felhasználható. Az alapcsomag magában foglalja az automata légkondicionálót, egy dokkoló állomást, amely a felhasználó okostelefonján keresztül engedi vezérelni az autó információs és szórakoztató központját, de néhány vezetéstámogató rendszert is, így például a sávtartó asszisztenst.

VW e-up! 2020

Az e-Up! Style további személyre szabási lehetőségeket kínál, bővebb információkat későbbre ígért a gyártó. Az autó Németországban támogatások nélkül 21.975 eurótól indul (kb. 7,2 millió forint), 1.595 euróval lesz olcsóbb, mint elődje.

Az akkumulátorra 8 év vagy 160.000 km a garancia attól függően, hogy melyikből fut ki előbb a kisautó.

VW e-up! 2020

forrás: carscoops.com

You may also read!

Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Franciaországban, a Yaris Cross 2021 közepétől várható

A Toyota július 6-án megkezdte a franciaországi Valenciennes-i gyárban az új generációs Yaris subcompact gyártását. A Toyota New Global Architecture-be

Read More...

Az új Audi Q4 Sportback e-tron a tervek szerint egy megfizethető elektromos crossover lesz

Az Audi hivatalosan bemutatta a Q4 Sportback e-tron koncepció autóját, amely már a következő évben sorozatgyártásba kerül a gyártó

Read More...

A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol

Read More...