Porsche vs Tesla – Melyik a gyorsabb?

In hír
Porsche vs Tesla

Frankfurtban mutatták be a Porsche Taycan-t. A két motoros villanyautóból létezik Turbo és Turbo S. A turbo 625 lóerős, de overboost módba tud 680 lóerőt is, a Turbo S pedig 761 lóerős. A Turbo csúcs nyomatéka 850 Nm és 3,2 másodperc alatt futja a százas sprintet, a Turbo S-nek elég 2,8 másodperc. A Turbo S hatótávja 412 km WLTP ciklus szerint, a Turbo pedig elmegy 450 km-t is.

Porsche vs Tesla

A Taycan minden porcikájában gyönyörű, és mivel a hátsó motor picit a hátsó tengely mögött van, akár farmotorosnak is nevezhetjük. Elől is van motor, de ami még különleges, hogy a hátsó motorhoz egy két sebességes váltó is kapcsolódik. Ennek köszönhetően a végsebessége 260 km/h. Emellett a Taycan 800 voltos technikával készült, ami gyorsabb töltést, kevesebb Ampert, kisebb hőt eredményez. Bár ilyen töltők még nem nagyon vannak kihelyezve.

Porsche vs Tesla
 

A motorjai egyébként nem a megszokott asszinkron, hanem szinkron motorok, amik kisebbek és szintén kevesebb hőt termelnek. A Taycan csodaszép formájának van még egy előnye, a 0,22-es légellenállási tényező. Elképesztő áramvonalas lett az autó, de így is kényelmes még a hátul ülők számára is.

És ami még fontos, akartak egy fricskát a Tesla orra alá dörgölni és mentek egy 7:42-es kört a Nordschleifen, így felállítva a leggyorsabb elektromos autó címet.

 

De ez nem lesz így sokáig. Egyelőre még nem hivatalos, de két Tesla Model S Plaid hajtással (három motoros) ment egy pár gyors kört a Nordschleifen és ezt autós újságírók és fotósok árgus szemekkel figyelve mértek egy 7:23-as időt. És bár ez nem hivatalos, illetve ezek még prototípusok, de azért 19 másodperc az nagyon sok.

 

Az biztos, hogy itt egy erős versengés van alakulóban, ami az olvasóknak és a vásárlóknak is jót jelent.

You may also read!

felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...
BMW 2-es Gran Coupe

Nem túl szép a BMW 2-es Gran Coupe


Régen a kupé a sportos kétajtós autót jelentette általában keret nélküli ablakkal. A felsőbb kategóriákban már évek óta

Read More...

Leave a reply: