fbpx

November 20-án jön az Aston Martin DBX! Mutatjuk a belsejét és az árát!

In bemutató
Aston Martin DBX

Az Aston Martin DBX, a márka első SUV-jának belső tere először látható. Hatalmas helykínálat és a legfinomabb anyagok várják az ügyfeleket. Az autó ára 65 millió forint körül alakul. A DBX-et november 20-án leplezik le Pekingben.

A vállalat első SUV modelljének globális leleplezése közelít: 2019. november 20-án, szerdán mutatkozik be az Aston Martin DBX Pekingben. A premierhez közelítve a brit luxusmárka megmutatta az első képet a modell aprólékosan megmunkált belső teréről. Továbbá hivatalosan is megerősítette az újdonság árát, amely az Egyesült Királyságban 158.000* fonttól, Németországban pedig 193.500 eurótól lesz elérhető.

 A DBX belseje igazán szemet gyönyörködtető és biztosak lehetünk benne, hogy a tapintás és szaglás területén is maradandó élményt nyújt az új luxus SUV beltere. Az anyaghasználat, az Aston Martin kézművessége mind magasan kvalifikált. Nekem külön kedvencem a két első kapaszkodó a két gombbal, illetve a kilincsek. De minden gyönyörű egységet képez, szimfóniába csendül. Persze a kényelemhez sem férhet kétség.

A hosszú tengelytáv kiemelkedő helykínálatot biztosít, miközben alacsonyan futó, dinamikus tetővonalat tesz lehetővé.

A fejlesztők önmagában több mint hat hónapnyi munkát fektettek abba, hogy a tökéletes vezetési pozíciót megalkossák, lehetővé téve a vezetőülés és a kormányoszlop olyan széles körű beállítási lehetőségét, amivel a legkülönbözőbb testalkatú pilóták is tökéletes rálátást nyernek az összes vezérlőre és képernyőre, valamint a külső környezetre. Az üléshelyzet jó rálátást biztosít a motorháztetőre, ami fokozott magabiztosságot szavatol szűkebb helyeken történő manőverezés során is.

Egy SUV modell esetén a kimagasló átláthatóság fontos tényező a vezetési élmény és a kormány mögötti magabiztosság szempontjából, a DBX pedig tökéletesen megfelel az igényeknek, miközben pilótájával azt érezteti, hogy az autóban ül, még jobb biztonságérzetet és az Aston Martin hagyományosan sportos hangulatát közvetítve.

A műszerfalon minden egyes gomb és mutató elhelyezését átfogó tesztelés előzte meg, beleértve a márka női felügyelő bizottságát és számos ügyfélkutatást végző intézet eredményét, melynek köszönhetően a belső tér rögtön az ismerősség kellemes érzésével tölti meg felhasználóját. A műszerfalba bármiféle átmenet nélkül olvadnak bele az új digitális kijelzők, méghozzá úgy, hogy tekintélyes méretük ellenére sem zavarják a belső formaterv elegáns és kifinomult hangulatát. Az SUV modelleknél kötelező nagyméretű tárolóhelyek harmonikus kialakítása sem egyszerű feladat, ám az Aston Martin tervezői a DBX esetében olyan megoldást találtak, amely egyben a beltér ékévé is válik. A hídhoz hasonlóan ívelt középkonzol elegáns, lebegő érzetet keltő esztétikával és kimagasló használati értékkel rendelkezik: akár kisebb táskák vagy nagy 1,5 literes palackok is elférnek benne. Így mindig kéznél lehetnek a fontos dolgok, miközben nem az anyósülésen vagy a padlón hánykolódnak.

A hátsó üléssornak is kiemelt figyelmet szenteltek a tervezők. A cél az volt, hogy az itt helyet foglaló utasok is megkapják ugyanazt az otthonos érzést, mint az elöl ülők, de anélkül, hogy a hátsó utasok az elsők feje fölé kerülnének, ami gyakran az úgynevezett stadion üléselrendezés eredménye. A tervezők a legkisebbek szempontjait is figyelembe vették, és újdonságként az Aston Martin a kialakítási folyamat során gyermekek csoportját is meghívta, hogy megfelelő visszajelzéseket kapjanak – a tökéletesség jegyében.

A kiterjedt kutatás és fejlesztés eredménye kategóriavezető első és hátsó lábtér, a szellősség érzetét pedig az utastér teljes hosszán át húzódó panoráma üvegtető és a nagyméretű oldalablakok is fokozzák. A sportautóknál tökéletesített gyártási technológiák és műszaki megoldások számos előnyt jelentettek a DBX létrehozása során. A hatékony térkihasználás nagyobb térd- és lábteret biztosít a hátsó utasok számára, mint ami a konkurens SUV modellekben tapasztalható. Bárhol foglal helyet a DBX-ben, mindenhol a tágasság és a könnyedség érzése fogadja, tökéletes kilátással a felfedezésre váró környezetre.

Az Aston Martin DBX premierje november 20-án, szerdán lesz, amelyet követően a típus azonnal rendelhetővé válik.

You may also read!

Porsche 718 GTS 4.0

Az új Porsche 718 GTS 4.0 – a száguldás szerelmeseinek

A Porsche két kiemelkedő modellt dob be a középmotoros sportkocsik közé: a 718 Cayman GTS 4.0-át és a 718

Read More...
hangszórók nélküli hangrendszer

Zene a füleinknek: hangszórók nélküli hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Continental és a Sennheiser hangszórók nélküli, magával ragadó 3D-s hangrendszere kiválóan szól, miközben a jármű belső felületét használja

Read More...
Bentley Mulsanne 6.75 Edition

A világ leghosszabban gyártott V8-asa – Bentley Mulsanne exkluzív kiadás

A Bentley Mulsanne 6,75 Edition-ből csak 30 példány fog készülni. Az inspirációt a legendás 6 ¾ literes V8-as motor

Read More...

Leave a reply: