Három Év Autója díjat söpört be a Peugeot

In hír
Peugeot év autója

Két jelentős brit autós magazin is most adta át saját Év Autója díjait. A Peugeot 208, a Peugeot Rifter és a Peugeot Partner egyaránt a díjazottak között volt. Nívós versenytársak ellenében bizonyult kategóriája legjobb újdonságának a Peugeot három típusa Nagy-Britanniában. A Peugeot 208-ast a mintegy egymillió felhasználóval rendelkező Carwow szerkesztőségi szavazásán találták az év legkiválóbb városi autójának, míg a Peugeot Rifter / Partner modellpáros az 1972-ben alapított Parker’s lapcsalád internetes kiadványánál nyerte el az év legjobb közepes méretű családi autója, illetve az év legjobb kompakt kishaszonjárműve díjat.

A második generációs Peugeot 208 a Carwow.co.uk oldal 2020. Év Autója versenyén érdemelte ki az év legjobb kisautójának járó „Kis Legenda” díjat. Az autóvásárlók és -kereskedők között innovatív kapcsolatot teremtő, egyedülálló séma szerint működő közvetítő oldal szerkesztői szerint a Peugeot 208 „a kategória egyik legkiválóbb utasterét kínálja, kiemelkedő technológiai tartalom, valamint nagy teljesítményű, ám takarékos motorok mellett – mindezt ésszerű áron.” A Carwow szakértői azt is kiemelték, hogy a Peugeot 208 „az egyetlen olyan kisautó, amely benzin- és dízelmotor mellett egy kiváló, tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető.” A Peugeot 208 képességeiről talán mindennél többet elárul, hogy a legdivatosabb szegmensekbe tartozó vetélytársakat: a Renault Zoe villanyautót és a Volkswagen T-Cross városi crossovert előzte meg a dobogón.

Peugeot év autója

A városi áruszállítók között a Peugeot Partner és testvérmodellei innovatív és praktikus megoldásaiknak köszönhetően végeztek az élen, megelőzve a Ford Transit Connectet és a Volkswagen Caddy-t. „Kiemelkedő (adott esetben akár egy tonnát is meghaladó) teherbírásuk mellett modern technológiai megoldásokkal kínálnak megoldást a felhasználók életét régóta megkeserítő problémákra. Ilyen például az a kamerarendszer, amellyel a teljesen lemezelt kivitelek vezetői is akadálytalanul szemmel tarthatják a jármű mögötti területet” – írta indoklásában a Parkers szerkesztő bizottsága. „A képet tágas belsőtér, komfortos rugózás és opciós funkciók széles kínálata teszi teljessé: a Partnerrel hosszú távon is egyszerűnek ígérkezik az élet” – zárták indoklásukat, hozzátéve, hogy az EMP2 személyautó-platformra épülő autó személyautós viselkedése és vezethetősége mellett igazi strapabíró munkaeszköz.

Peugeot év autója

Pontosan ezeknek a kiegyensúlyozott jellemzőknek köszönheti a Peugeot Rifter, a Partner személyszállító kivitele, hogy győzni tudott a közepes méretű családi autók között. A modell gigantikus csomagteréhez magas szintű szolgáltatások társulnak, ami univerzális zsenivé teszi abban a kategóriában, ahol többek között a Škoda Karoq crossovert és a Volvo V60 prémium kombit utasította maga mögé. Értékelésükben a Parker’s szakértői külön hangsúlyozták: „az autó legfőbb aduja a kiemelkedő helykihasználás, amely a viszonylag kompakt karosszériában utasnak és csomagoknak egyaránt hatalmas helyet biztosít, míg a be- és kiszállást a hátsó tolóajtók teszik komfortossá. Az autó akár hétszemélyes kivitelben is megvásárolható, a csomagtartó padlója mélyen van, így kicsit kell csak emelni. A Peugeot Rifter nem magától értetődő győztes, és nem is a legsikkesebb, de egyetlen autót sem találtunk méltóbbnak a győzelemre.”

A Peugeot Rifter kiemelkedő praktikumát mi sem mutatja jobban, hogy megosztott második helyen végzett a hétszemélyes autók között, a nála jóval tágasabb, fényűzőbb és drágább Mercedes V-osztály mögött, illetve BMW X7 mellett. „A Peugeot igazán ötletesen integrálta a harmadik sori üléseket a Rifterbe. Ezek a rövid variánshoz is rendelhetők, de értelemszerűen célszerűbb a nyújtott karosszériával társítani azokat, hiszen így jól kihasználható csomagtartót is kapunk a hét felnőtt szállítására alkalmas autóban. A beszállást a szélesre nyíló tolóajtó, valamint a könnyen lehajtható második sori ülések teszik egyszerűvé.” – méltatták az újságírók a Góliátok között helytálló Dávidot.

Ugyancsak dobogósként zárta a megmérettetést a Peugeot Expert. A közepes méretű haszonjárművek körében a Ford Transit Connect és a Volkswagen Transporter méltó ellenfelének bizonyult Expert „a szegmens egyik leginnovatívabb képviselője, amely kategóriaelső teherbírással, rendkívül takarékos motorokkal és három különböző karosszériahosszal lép szorítóba. Sőt, olyan, személyautóktól megszokott komfortszolgáltatásokat is nyújt, mint a motoros mozgatású, kéz nélkül nyitható oldalajtók vagy a head-up kijelző.”

 

Illusztrációk: Peugeot, CARWOW, Parkers

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...