fbpx

Így készül a Ferrari SF90 Stradale

In bemutató
Ferrari SF90 Stradale

Maranellóban megkezdődött a Ferrari SF90 Stradale gyártása. A készítők megosztottak egy videót, amin a kézművesipar kifinomult gyártását csodálhatjuk.

A Ferrari SF90 Stradale nem az a kocsi, amit „megfizethetőnek” tartunk, ára az Egyesült Államokban 512.000 dollárról indul (több, mint 150 millió forint). Végül mégis elfogynak az új Ferrarik. Ugyanakkor a gyártó ígéretes videója ingyen megtekinthető.

Ferrari SF90 Stradale

A klíma vészhelyzet Maranellóba is beszivárgott, a Ferrari hibridje azért megadja a módját, és a teljesítményét is. Az ikerturbós, 4,0 literes V8 motor 769 lóerőre és 800 Nm nyomatékra képes. A motorhoz nem kevesebb, mint három villanymotor tartozik, amelyek közül kettő az első tengelyen helyezkedik el, míg az egyik a V8 és a nyolcsebességes duplakuplungos váltó között kapott helyet. Mindent összevetve az SF90 Stradale 986 lóerős erőgép a villamos motorokkal kiegészítve.

Az SF90 Stradale-t az újságírók még nem tesztelhették, de a gyári adatok szerint 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet, és mindössze 6,7 másodperc alatt van az autó álló helyzetből 200 km/h sebességen. Legnagyobb sebessége 340 km/h. Ezek az adatok (az maximális sebesség kivételével) gyakorlatilag megegyeznek a hat évvel ezelőtti limitált szériban készült LaFerrari adataival, ára mégis kevesebb, mint fele a LaFerrari új árának. (A LaFerrari „lista ára” 1,4 millió dollárról indult 2013-ban, az utolsó darab árverésen 7 millió dollárért kelt el.)

Ferrari SF90 Stradale

A Ferrari gyárban a fejlett robotok és a magasan képzett szakmájukban művészi szinten dolgozó szakmunkások együttműködése készíti az SF90 Stradale minden egyes példányát, amint az alábbi videóban látható. A rendkívüli teljesítményű modell megkívánja, hogy minden egyes század-milliméter is a helyén legyen. Az SF90 Stradale első darabjait várhatóan a következő hetekben kiszállítják.

 

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Porsche 718 GTS 4.0

Az új Porsche 718 GTS 4.0 – a száguldás szerelmeseinek

A Porsche két kiemelkedő modellt dob be a középmotoros sportkocsik közé: a 718 Cayman GTS 4.0-át és a 718

Read More...
hangszórók nélküli hangrendszer

Zene a füleinknek: hangszórók nélküli hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Continental és a Sennheiser hangszórók nélküli, magával ragadó 3D-s hangrendszere kiválóan szól, miközben a jármű belső felületét használja

Read More...
Bentley Mulsanne 6.75 Edition

A világ leghosszabban gyártott V8-asa – Bentley Mulsanne exkluzív kiadás

A Bentley Mulsanne 6,75 Edition-ből csak 30 példány fog készülni. Az inspirációt a legendás 6 ¾ literes V8-as motor

Read More...

Leave a reply: