Így készül a Ferrari SF90 Stradale

In bemutató
Ferrari SF90 Stradale

Maranellóban megkezdődött a Ferrari SF90 Stradale gyártása. A készítők megosztottak egy videót, amin a kézművesipar kifinomult gyártását csodálhatjuk.

A Ferrari SF90 Stradale nem az a kocsi, amit „megfizethetőnek” tartunk, ára az Egyesült Államokban 512.000 dollárról indul (több, mint 150 millió forint). Végül mégis elfogynak az új Ferrarik. Ugyanakkor a gyártó ígéretes videója ingyen megtekinthető.

Ferrari SF90 Stradale

A klíma vészhelyzet Maranellóba is beszivárgott, a Ferrari hibridje azért megadja a módját, és a teljesítményét is. Az ikerturbós, 4,0 literes V8 motor 769 lóerőre és 800 Nm nyomatékra képes. A motorhoz nem kevesebb, mint három villanymotor tartozik, amelyek közül kettő az első tengelyen helyezkedik el, míg az egyik a V8 és a nyolcsebességes duplakuplungos váltó között kapott helyet. Mindent összevetve az SF90 Stradale 986 lóerős erőgép a villamos motorokkal kiegészítve.

Az SF90 Stradale-t az újságírók még nem tesztelhették, de a gyári adatok szerint 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet, és mindössze 6,7 másodperc alatt van az autó álló helyzetből 200 km/h sebességen. Legnagyobb sebessége 340 km/h. Ezek az adatok (az maximális sebesség kivételével) gyakorlatilag megegyeznek a hat évvel ezelőtti limitált szériban készült LaFerrari adataival, ára mégis kevesebb, mint fele a LaFerrari új árának. (A LaFerrari „lista ára” 1,4 millió dollárról indult 2013-ban, az utolsó darab árverésen 7 millió dollárért kelt el.)

Ferrari SF90 Stradale

A Ferrari gyárban a fejlett robotok és a magasan képzett szakmájukban művészi szinten dolgozó szakmunkások együttműködése készíti az SF90 Stradale minden egyes példányát, amint az alábbi videóban látható. A rendkívüli teljesítményű modell megkívánja, hogy minden egyes század-milliméter is a helyén legyen. Az SF90 Stradale első darabjait várhatóan a következő hetekben kiszállítják.

 

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights