Így készül a Ferrari SF90 Stradale

In bemutató
Ferrari SF90 Stradale

Maranellóban megkezdődött a Ferrari SF90 Stradale gyártása. A készítők megosztottak egy videót, amin a kézművesipar kifinomult gyártását csodálhatjuk.

A Ferrari SF90 Stradale nem az a kocsi, amit „megfizethetőnek” tartunk, ára az Egyesült Államokban 512.000 dollárról indul (több, mint 150 millió forint). Végül mégis elfogynak az új Ferrarik. Ugyanakkor a gyártó ígéretes videója ingyen megtekinthető.

Ferrari SF90 Stradale

A klíma vészhelyzet Maranellóba is beszivárgott, a Ferrari hibridje azért megadja a módját, és a teljesítményét is. Az ikerturbós, 4,0 literes V8 motor 769 lóerőre és 800 Nm nyomatékra képes. A motorhoz nem kevesebb, mint három villanymotor tartozik, amelyek közül kettő az első tengelyen helyezkedik el, míg az egyik a V8 és a nyolcsebességes duplakuplungos váltó között kapott helyet. Mindent összevetve az SF90 Stradale 986 lóerős erőgép a villamos motorokkal kiegészítve.

Az SF90 Stradale-t az újságírók még nem tesztelhették, de a gyári adatok szerint 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet, és mindössze 6,7 másodperc alatt van az autó álló helyzetből 200 km/h sebességen. Legnagyobb sebessége 340 km/h. Ezek az adatok (az maximális sebesség kivételével) gyakorlatilag megegyeznek a hat évvel ezelőtti limitált szériban készült LaFerrari adataival, ára mégis kevesebb, mint fele a LaFerrari új árának. (A LaFerrari „lista ára” 1,4 millió dollárról indult 2013-ban, az utolsó darab árverésen 7 millió dollárért kelt el.)

Ferrari SF90 Stradale

A Ferrari gyárban a fejlett robotok és a magasan képzett szakmájukban művészi szinten dolgozó szakmunkások együttműködése készíti az SF90 Stradale minden egyes példányát, amint az alábbi videóban látható. A rendkívüli teljesítményű modell megkívánja, hogy minden egyes század-milliméter is a helyén legyen. Az SF90 Stradale első darabjait várhatóan a következő hetekben kiszállítják.

 

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

A japán belpiacra készült 2021-es Lexus ES 300h

A Lexus megkapja a legújabb lítium-ion akkumulátort az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében. A Lexus több új fejlesztéssel javítja az ES

Read More...
frissített KIA Stonic

Bemutatták a frissített KIA Stonic-ot

A KIA Stonic külseje nem változott. Lett két új fényezés és új keréktárcsák. A frissítés inkább a technikának szólt. Megjelent

Read More...

Aukción a világ egyik legszebb autója a Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II

Az 1990-es évjáratú Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II-ből mindössze 500 darabot gyártottak Most egy lenyűgöző állapotú példányt a Gooding

Read More...