Visszatérhet a Fiat Punto

In hír

Az olaszok korábbi népszerű városi autója a hírek szerint 2022-ben kerülhet újra piacra

Az újdonság az első hírek szerint a Peugeot 208-as, Opel Corsa és DS3 Crossback alapjaira építkezik majd, miután a francia és olasz modellek anyacégei összeolvadnak.

A B-szegmens sokáig meghatározó autója volt a Punto, amelynek gyártása tavalyelőtt fejeződött be. Igaz, hogy ebben a szegmensben is egyre inkább a kisméretű SUV-k a keresettek, ugyanakkor a most megjelent hírek szerint a Puntóból nem csinálnak szabadidő-autót.

Ugyanakkor ez a típus legalább még fennmarad, mert a kisebb miniautókat, mint a Fiat 500-as vagy a Fiat Panda nem is gyártja várhatóan tovább majd az olasz vállalat. Legalábbis hagyományos, belsőégésű motorvariánsokkal biztosan nem.

Az új Punto egyébként a saját osztályában is inkább az alacsonyabb árkategóriás modelleket, mint a Dacia Sandero támadhatja majd, legfőképpen azért, hogy az említett Peugeot 208-as vagy a Corsa piacát házon belül ne veszélyeztesse.

Az alábbi képen egy ismert virtuáldizájner munkája látható, Kleber Silva már meg is tervezte a 2022-ban várhatóan debütáló újdonságot.

A Puntót egyébként 1993-tól gyártották és három generációt ért meg, ezen idő alatt több mint 9 millió példányt értékesítettek belőle.

Fiat Punto 2022
Fiat Punto 2022

Forrás: hvg.hu

You may also read!

A japán belpiacra készült 2021-es Lexus ES 300h

A Lexus megkapja a legújabb lítium-ion akkumulátort az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében. A Lexus több új fejlesztéssel javítja az ES

Read More...
frissített KIA Stonic

Bemutatták a frissített KIA Stonic-ot

A KIA Stonic külseje nem változott. Lett két új fényezés és új keréktárcsák. A frissítés inkább a technikának szólt. Megjelent

Read More...

Aukción a világ egyik legszebb autója a Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II

Az 1990-es évjáratú Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II-ből mindössze 500 darabot gyártottak Most egy lenyűgöző állapotú példányt a Gooding

Read More...