fbpx

Visszatérhet a Fiat Punto

In hír

Az olaszok korábbi népszerű városi autója a hírek szerint 2022-ben kerülhet újra piacra

Az újdonság az első hírek szerint a Peugeot 208-as, Opel Corsa és DS3 Crossback alapjaira építkezik majd, miután a francia és olasz modellek anyacégei összeolvadnak.

A B-szegmens sokáig meghatározó autója volt a Punto, amelynek gyártása tavalyelőtt fejeződött be. Igaz, hogy ebben a szegmensben is egyre inkább a kisméretű SUV-k a keresettek, ugyanakkor a most megjelent hírek szerint a Puntóból nem csinálnak szabadidő-autót.

Ugyanakkor ez a típus legalább még fennmarad, mert a kisebb miniautókat, mint a Fiat 500-as vagy a Fiat Panda nem is gyártja várhatóan tovább majd az olasz vállalat. Legalábbis hagyományos, belsőégésű motorvariánsokkal biztosan nem.

Az új Punto egyébként a saját osztályában is inkább az alacsonyabb árkategóriás modelleket, mint a Dacia Sandero támadhatja majd, legfőképpen azért, hogy az említett Peugeot 208-as vagy a Corsa piacát házon belül ne veszélyeztesse.

Az alábbi képen egy ismert virtuáldizájner munkája látható, Kleber Silva már meg is tervezte a 2022-ban várhatóan debütáló újdonságot.

A Puntót egyébként 1993-tól gyártották és három generációt ért meg, ezen idő alatt több mint 9 millió példányt értékesítettek belőle.

Fiat Punto 2022
Fiat Punto 2022

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Porsche 718 GTS 4.0

Az új Porsche 718 GTS 4.0 – a száguldás szerelmeseinek

A Porsche két kiemelkedő modellt dob be a középmotoros sportkocsik közé: a 718 Cayman GTS 4.0-át és a 718

Read More...
hangszórók nélküli hangrendszer

Zene a füleinknek: hangszórók nélküli hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Continental és a Sennheiser hangszórók nélküli, magával ragadó 3D-s hangrendszere kiválóan szól, miközben a jármű belső felületét használja

Read More...
Bentley Mulsanne 6.75 Edition

A világ leghosszabban gyártott V8-asa – Bentley Mulsanne exkluzív kiadás

A Bentley Mulsanne 6,75 Edition-ből csak 30 példány fog készülni. Az inspirációt a legendás 6 ¾ literes V8-as motor

Read More...

Leave a reply: