Még idén jön, de már csak hibrid lesz a Honda Jazz

In hír

A Jazz legújabb nemzedékének kétféle karosszériaváltozata lesz. Az egyik a városias, hagyományos Jazz, míg a másik a szabadidő-autósabb Crosstar

A Honda Jazz, amely egyes piacokon Fit néven fut, régóta meghatározója a japán márka modellkínálatának. A B-szegmensű autó már a negyedik generációját éri meg, és mindig is egy nagy hasznos terű autót jelentett.

Ez a következő generáció esetében is így lesz, mert megnövelték a magasságát, és kissé előre döntötték csomagtérajtót, amelynek köszönhetően belülről tágasnak hat az autó.

Azt már korábban közölte a Honda, hogy Európában csak hibridként lesz jelen a továbbiakban a Jazz, amelynek a legnagyobb riválisa hibridként a Toyota Yaris. A Toyota autója mellett ugyanakkor egyre több gyártó fordul a hibridek felé ebben a méretosztályban is, a legutóbb például a Renault Clióból jelent meg egy plug-in hibrid.

Honda Jazz Crosstar 2020
Honda Jazz Crosstar 2020

A jelenlegi trendeknek megfelelve a Honda is úgy döntött, hogy kell egy szabadidő-autós formátum is a kocsiból, ez lesz a Jazz Crosstar. A fekete díszítőelemek, a küszöbszpoilerek, a tetősín és a specifikus alufelnik jelzik leginkább, hogy más stílus képvisel ez a változat.

Szériafelszereltség a Jazzben a jövőben a 9″-os központi érintőképernyő és szintén alapáras a 7″-os TFT-műszeregység is. A Jazzbe a Honda CR-V hibrid 1.5 literes motorja mellett egy kisebb, 1.0 literes egység is bekerül vélhetően alacsonyabb teljesítménnyel, de a Honda egyelőre nem tett közzé erre vonatkozóan információkat.

A kétmotoros hibrid Jazz 2020-tól válik elérhetővé az európai piacon, és ezen az autón jelenik majd meg egy új embléma is, az “eHEV”, amely az új elektromos hajtást is kapó Hondákat jelöli.

Forás: hvg.hu

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...