fbpx

A Skoda ír nevet adott az új elektromos SUV-jának – Skoda Enyaq

In elektromos
Skoda Enyaq

Az új Skoda Enyaq a Volkswagen Csoport MEB elektromos platformjára épül. A kupé stílusú SUV az év végére várható Európa kereskedéseibe. A Skoda elmondta, az Enyaq az ír Enya női nevet kombinálja a Q betűvel, ahogy a Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV-ok esetében is. Az E egyben az elektromos hajtásra is utal.

A Enyaq-ot a Superb és a Kodiaq árszintjére fogják irányozni, ami 40-45.000 euró körüli árat jelent.

A Skoda tervei szerint 2022 végére 5 elektromos és 5 hibrid modellt dobnak piacra. Ettől azt remélik, hogy 2025-ra ez elektromos és a plug-in hibrid modellek 25 százalékát fogják kitenni az eladásaiknak.

A Superb-nek már van plug-in hibrid változata és jön az Octavia plug-inja is.

Az Enyaq után várható a szintén MEB platformra épülő hagyományos stílusú elektromos modell. Utána pedig egy olcsóbb villany modell várható.

Az Enyaq Mlada Boleslavban fog készülni az Octaviával egy gyártó soron. Az Enyaq előzetesét tavaly Genfben láthattuk a Vision iV concept képében. A koncepció kicsit rövidebb volt a Kodiaq-nál, de kicsit tömzsibb. A hajtását pedig két villanymotor végezte 302 lóerős teljesítménnyel és egy 83 kWh lítium ion akkucsomaggal, ami 500 km-es hatótávra elég WLTP ciklus szerint.

 

forrás: Autonews.com

You may also read!

zöldebb a kecskeméti Mercedes

Egyre zöldebb a kecskeméti Mercedes-Benz gyár – és ezt díjazták is

Első helyezett lett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a Daimler nemzetközi környezetvédelmi pályázatán. 20 éves az Environmental Leadership Award: a kiemelkedő

Read More...
ingyen jogsi

Útlevél a szabadsághoz – ingyen jogsi a Harleyhez

A Harley-Davidson egy különleges kampányt jelentett be, amely minden bizonnyal felkelti azok érdeklődését, akik nemrég szerezték meg korlátlan ’A’

Read More...
kigyulladt egy Porshce Taycan

Lángok martaléka lett egy elektromos Porsche Taycan

Vasárnap egy floridai garázsban kigyulladt egy Porshce Taycan, a tűz nem csak az autóban, de az épületben is komoly

Read More...

Leave a reply: