ADAC 2020 nyári gumi teszt

In biztonság

Minden évben kétszer jelenik meg a híres német ADAC teszt, amely a nyári és téli abroncsok teljesítményéről és tulajdonságairól rántja le a leplet.

Az idei nyári gumiabroncsok vizsgálatának eredménye február végén jelent meg. A tesztsorozat alkalmából ezúttal vizsgált méretek: 235/55R17; 225/40R18
Mivel a tavalyi 215/65 R16C méretű nyári gumiabroncsok (C-kisteher gumiabroncsok) különösen biztonsági szempontból gyengén teljesítettek, így a szakértők választása a 235/55 R17 méretű gumiabroncsokra esett hasonló megfontolásból, mint tavaly. A vezetési és biztonsági tulajdonságokat, valamint a környezetvédelmi szempontokat és a gazdaságosságot tesztelték.
Jó hír, hogy ezúttal a a 28 vizsgált garnitúrából csak kettő bukott meg.

A tesztelt 235/55 R17-es méretben csak egy rosszul teljesítő abroncsot találtak, a Laufenn S-Fit EQ-t. A négy jó minősítéssel zárt garnitúra száraz- és nedves körülmények között, fogyasztásnál és kopásnál is jól szerepelt, a győztes Michelin Primacy 4-es például 47 000 km-re jut el. A Laufenn-t a rossz nedves tulajdonságok miatt pontozták le, a majdnem 45 méteres nedves fékútja a legrosszabb volt.

A személyautók számára kinézett 225/40 R18-as méret a tíz legnépszerűbb közé tartozik, és itt is négy garnitúrát értékeltek jó minősítéssel, a Continental PremiumContact 6, a Michelin Pilot Sport 4 és a Goodyear Eagle F1 Asym 5 mellett a Maxxis Victra Sport 5 z-t. A Pirelli P Zero szárazon a legjobb, nedvesen a második legjobb tapadást nyújtja, de a magas fogyasztás és kopás miatt nem került be a legjobbak közé – éves szinten keveset autózó, sportos vezetőknek ajánlják ezt. A személyautó-garnitúrák közül a Rotalla Setulla S-Pace RU 01 lett a legrosszabb kielégítő eredményével.


ADAC javaslat: Tanácsos gumiabroncsok vásárlásakor figyelembe venni a saját vezetési szokásainkat. A 2020-as nyári gumiabroncsok nagyrészt meggyőzték a tesztelőket, így a fogyasztóknak figyelembe kell venniük az egyedi szempontokat is a választáskor, mint például fékezési tulajdonságok, zajszint, futásteljesítmény és üzemanyag-fogyasztás.

Forrás: BHPgumi.hu

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...