Pont most mutatkozik be egy lényegében új olasz autómárka?

In hír

A DR Automobiles olasz márka három szabadidő-autót kíván piacra dobni hamarosan, amely közül itt az első, a DR 5.0

Egyébként sem kis feladat piacot szereznie egy új autómárkának, ám az olasz-kínai tulajdonú gyártó úgy tűnik, a jelenlegi, meglehetősen kaotikus helyzet ellenére is úgy döntött, hogy mostanság dobja piacra új szabadidő-autóját.

Az olasz néven is bejegyzett DR Automobiles a kínai JAC Motors és a Chery autógyártóval koprodukcióban készíti termékeit már egy ideje, lényegében elhanyagolható ismertséggel, ami azt jelenti, hogy 2017-ben például 415 autót adtak el. A modelljeik koncepciója is kínai, a legfrissebb autójuk, a DR 5.0 is a Chery Tiggo 5X-en nyugszik, amelynek a karosszériáját dolgozták át valamennyire.

© DR Automobiles

A dizájn elsőre még nem tűnik túlzottan kiforrottnak, ami egy olasz márka esetében elég meglepő. Sportosnak sportos a 18 colos kerekekkel érkező modell, de a részletek valahogy nem állnak össze még harmonikus egésszé. A jármű egy 4,3 méteres SUV, amelynek 2,6 méteres tengelytávja van, a csomagtere alaphelyzetben 340 literes.

Felszereltségben hozza a kötelezőt a modell, 9 colos képátmérőjű Apple CarPlayt és Android Autót is kezelő infotainment rendszere van, a kabintér egyébiránt kellemes bőrrel borított megjelenésű.

© DR Automobiles

A motortérben azt nem lehet mondani, hogy bődületes teljesítmény lakik, egy 1.5 literes, turbó nélküli 116 lóerős motort raktak a kocsiba, amelynek a maximális nyomatéka 143 Nm. Nagyjából a 10 évvel ezelőtt aktuális technológiára támaszkodik a kocsi, amelyben egy 5 fokozatú kézi váltó van. A DR 5.0 érdekessége, hogy LPG-s, gázos verziója is van, amely lehetséges, hogy még versenyképesebb is a saját piacán, mint a hagyományos testvére.

Természetesen az európai forgalmazás miatt az elvárt összes biztonsági és vezetési asszisztens benne van a DR 5.0-ban. A kocsi alapára 18 500 euró, ami 6,2 millió forint. A márka tervei egyébként abból a szempontból realisták, hogy terveznek terjeszkedést, de elsősorban Bulgária, Spanyolország felé.

© DR Automobiles

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Honda Racing WTCR Esport

Honda Racing WTCR Esport – hamarosan kezdünk

Tassi Attila és a Honda Racing WTCR versenyzői hamarosan rajthoz állnak a virtuális versenypályán. A nyitó futamra hétfő este (április

Read More...
Audi E-Tron Sportback

A 2020-as Audi E-Tron Sportback, nem is rossz

Az Audi hivatalosan is bemutatta az E-Tron ferdehátú testvérét a sokak által várt SUV kupé változatát. Az izgalmas tetővonal az

Read More...
Lamborghini Huracan Evo tuning

1016 Industries Lamborghini Huracan Evo tuning, jobb, mint a tökéletes

Az USA egyik egzotikus autókra szakosodott tuning műhelye az 1016 Industries (www.1016industries.com) bemutatta a Lamborghini Huracan Evo új, utcai

Read More...

Leave a reply: