A VW egy titkos telephelyen tárolja a hibáktól hemzsegő új villanyautóit

In elektromos autók, hír

Már komoly mennyiség készült az ID.3-ból, azonban a rengeteg hiba miatt a vásárlókhoz eddig egy példány sem juthatott el.

A Volkswagen tavaly szeptemberben leplezte le az MEB villanyautó-platformra épülő ID termékcsalád első tagját, a Golf méretkategóriában versenyző ID.3-at.

Nemrégiben derült ki, hogy a Volkswagen első újhullámos elektromos autója Németországban a kedvezmények levonását követően akár 23 430 euró, vagyis mintegy 8 millió forint ellenében is hazavezethető lesz. Legkorábban azonban csak nyártól, és ennek nem a koronavírus, vagy nem csak a világjárvány az oka.
Az ID.3-at Zwickauban, a Trabantok egykori szülőhelyen gyártják már jó ideje, egészen konkrétan tavaly november eleje óra, és az elmúlt hónapokban komolyabb mennyiség hagyta el a gyártósorokat. Ezeket az autókat azonban nem lehet forgalomba helyezni, mivel elmondások szerint a szoftverük hibáktól hemzseg. Egyes források szerint a tesztelők a közelmúltban napi szinten több száz hibára bukkantak, melyek orvoslásán több ezer fejlesztő dolgozik.

© YouTube / nextmove

Német beszámolók szerint a Volkswagen egy a zwickaui gyártósorhoz közeli helyen, a régi Altenburg repülőtéren tárol mintegy 5-8 ezer ID.3-at, és egy közeli helyen további ezer ilyen villanyautó várakozik. Utóbbi helyszínen hatalmas fűtött sátrakat állítottak fel, ahol az autók tömeges szoftverezését végzik a cég alkalmazottai.
Feltételezések szerint egy ennél nagyobb ID.3 parkolóhely is létezik, a Zwickautól 600 kilométerre lévő Emden kikötőjénél. Nem tudni, hogy az autók mikor kerülnek majd forgalomba, egyesek szerint elképzelhető, hogy a több szempontból is képlékeny helyzet miatt erre csak 2021-ben kerül majd sor.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights