A VW egy titkos telephelyen tárolja a hibáktól hemzsegő új villanyautóit

In elektromos, hír

Már komoly mennyiség készült az ID.3-ból, azonban a rengeteg hiba miatt a vásárlókhoz eddig egy példány sem juthatott el.

A Volkswagen tavaly szeptemberben leplezte le az MEB villanyautó-platformra épülő ID termékcsalád első tagját, a Golf méretkategóriában versenyző ID.3-at.

Nemrégiben derült ki, hogy a Volkswagen első újhullámos elektromos autója Németországban a kedvezmények levonását követően akár 23 430 euró, vagyis mintegy 8 millió forint ellenében is hazavezethető lesz. Legkorábban azonban csak nyártól, és ennek nem a koronavírus, vagy nem csak a világjárvány az oka.
Az ID.3-at Zwickauban, a Trabantok egykori szülőhelyen gyártják már jó ideje, egészen konkrétan tavaly november eleje óra, és az elmúlt hónapokban komolyabb mennyiség hagyta el a gyártósorokat. Ezeket az autókat azonban nem lehet forgalomba helyezni, mivel elmondások szerint a szoftverük hibáktól hemzseg. Egyes források szerint a tesztelők a közelmúltban napi szinten több száz hibára bukkantak, melyek orvoslásán több ezer fejlesztő dolgozik.

© YouTube / nextmove

Német beszámolók szerint a Volkswagen egy a zwickaui gyártósorhoz közeli helyen, a régi Altenburg repülőtéren tárol mintegy 5-8 ezer ID.3-at, és egy közeli helyen további ezer ilyen villanyautó várakozik. Utóbbi helyszínen hatalmas fűtött sátrakat állítottak fel, ahol az autók tömeges szoftverezését végzik a cég alkalmazottai.
Feltételezések szerint egy ennél nagyobb ID.3 parkolóhely is létezik, a Zwickautól 600 kilométerre lévő Emden kikötőjénél. Nem tudni, hogy az autók mikor kerülnek majd forgalomba, egyesek szerint elképzelhető, hogy a több szempontból is képlékeny helyzet miatt erre csak 2021-ben kerül majd sor.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Honda Racing WTCR Esport

Honda Racing WTCR Esport – hamarosan kezdünk

Tassi Attila és a Honda Racing WTCR versenyzői hamarosan rajthoz állnak a virtuális versenypályán. A nyitó futamra hétfő este (április

Read More...
Audi E-Tron Sportback

A 2020-as Audi E-Tron Sportback, nem is rossz

Az Audi hivatalosan is bemutatta az E-Tron ferdehátú testvérét a sokak által várt SUV kupé változatát. Az izgalmas tetővonal az

Read More...
Lamborghini Huracan Evo tuning

1016 Industries Lamborghini Huracan Evo tuning, jobb, mint a tökéletes

Az USA egyik egzotikus autókra szakosodott tuning műhelye az 1016 Industries (www.1016industries.com) bemutatta a Lamborghini Huracan Evo új, utcai

Read More...

Leave a reply: