Megszólalt a rendőrség, így járnak el a lejárt műszakis autókkal

In hír

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat. Reagált a rendőrség is.

Lejáró forgalmi esetén sem kötelező műszakira menni, mert az okmány a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.
A rendőrség megerősítette, hogy nem büntetik a lejárt forgalmival közlekedő autókat.
A gépjárművek műszaki érvényességére is vonatkozik a 41/2020. (III.11.) Korm. rendelet; a rendőrök ennek megfelelően járnak el – írta az ORFK kommunikációs szolgálata.

Egy másik gyakran felmerülő kérdés, hogyan történik most a vásárolt autók átírása. Az okmányirodák és kormányablakok jelenleg csak időpontfoglalással rendelkező ügyfeleket fogadnak, több helyen pedig egyáltalán nincs gépjármű-ügyintézés.

A veszélyhelyzet miatt, a járványügyi kockázatok csökkentése céljából meghosszabbodó érvényességű okmányok, engedélyek köre felülvizsgálat alatt áll
– írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közlekedésért felelős innovációs tárca a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ugyanakkor nyomatékosan azt kéri mindenkitől, hogy aki teheti, maradjon otthon. A műszakilag nem megfelelő gépjárművel vagy nem megfelelő egészségügyi állapotban közlekedés még érvényes okmányok és engedélyek birtokában is a közlekedő felelőssége.

A jogszabály csak azokra az okmányokra vonatkozik, amelyeknek a rendelet hatálybelépését követően járt le az érvényessége.

Forrás: origo.hu

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...