Megszólalt a rendőrség, így járnak el a lejárt műszakis autókkal

In hír

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat. Reagált a rendőrség is.

Lejáró forgalmi esetén sem kötelező műszakira menni, mert az okmány a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.
A rendőrség megerősítette, hogy nem büntetik a lejárt forgalmival közlekedő autókat.
A gépjárművek műszaki érvényességére is vonatkozik a 41/2020. (III.11.) Korm. rendelet; a rendőrök ennek megfelelően járnak el – írta az ORFK kommunikációs szolgálata.

Egy másik gyakran felmerülő kérdés, hogyan történik most a vásárolt autók átírása. Az okmányirodák és kormányablakok jelenleg csak időpontfoglalással rendelkező ügyfeleket fogadnak, több helyen pedig egyáltalán nincs gépjármű-ügyintézés.

A veszélyhelyzet miatt, a járványügyi kockázatok csökkentése céljából meghosszabbodó érvényességű okmányok, engedélyek köre felülvizsgálat alatt áll
– írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közlekedésért felelős innovációs tárca a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ugyanakkor nyomatékosan azt kéri mindenkitől, hogy aki teheti, maradjon otthon. A műszakilag nem megfelelő gépjárművel vagy nem megfelelő egészségügyi állapotban közlekedés még érvényes okmányok és engedélyek birtokában is a közlekedő felelőssége.

A jogszabály csak azokra az okmányokra vonatkozik, amelyeknek a rendelet hatálybelépését követően járt le az érvényessége.

Forrás: origo.hu

You may also read!

Honda Racing WTCR Esport

Honda Racing WTCR Esport – hamarosan kezdünk

Tassi Attila és a Honda Racing WTCR versenyzői hamarosan rajthoz állnak a virtuális versenypályán. A nyitó futamra hétfő este (április

Read More...
Audi E-Tron Sportback

A 2020-as Audi E-Tron Sportback, nem is rossz

Az Audi hivatalosan is bemutatta az E-Tron ferdehátú testvérét a sokak által várt SUV kupé változatát. Az izgalmas tetővonal az

Read More...
Lamborghini Huracan Evo tuning

1016 Industries Lamborghini Huracan Evo tuning, jobb, mint a tökéletes

Az USA egyik egzotikus autókra szakosodott tuning műhelye az 1016 Industries (www.1016industries.com) bemutatta a Lamborghini Huracan Evo új, utcai

Read More...

Leave a reply: