Magyarországra is megérkezett az új Peugeot 2008

In bemutató
új Peugeot 2008

Március közepén a Magyarországra is megérkezett az új Peugeot 2008, mely nemrég mutatkozott be a sajtó nemzetközi és hazai képviselőinek. Az új modell sikere extravagáns megjelenésének, széles motorpalettájának és tágas helykínálatának köszönhetően borítékolható.

Az újdonsággal már a Peugeot márkakereskedésekben is találkozhatnak, hiszen a járványhelyzet ellenére – a biztonsági előírások maximális betartása mellett – továbbra is nyitva vannak a Peugeot márkakereskedések és szervizek. 

új Peugeot 2008

Március 23-al elindult a Peugeot 2008 magyarországi forgalmazása. A Peugeot 2019-ben 1,5 millió autót értékesített, van lendület. A PSA konszern pedig Európa negyedik legnagyobb gyártójává nőtte ki magát. Ez a lendület pedig jól jön elektrifikációs programjuk a végrehajtásához, melynek részeként 2023-ig valamennyi Peugeot modell elérhető lesz tisztán elektromos vagy hibrid hajtással is.

Az új 2008 a márka új CMP moduláris padlólemezére épül, melyet úgy alakítottak ki, hogy egyaránt alkalmas legyen belső égésű vagy elektromos hajtáslánc fogadására is. Az új 2008 a CMP platformra épített legnagyobb autó jelenleg, 2,6 méteres tengelytávolsága 7 centiméterrel, 4,3 méteres hossza pedig 14 centiméterrel nagyobb az elődmodellnél, így már-már kilóg a kisméretű SUV-k kategóriájából. A hátsó lábtér és a tekintélyes (434 l VDA szabvány szerint) csomagtartó a középkategóriában is megállná a helyét, így családi autónak is alkalmassá teszi az új 2008-at.

új Peugeot 2008

A forma nagyon vagány. A franciák ebben mostanában nem tudnak hibázni. Ahhoz képest, hogy SUV, nyúlánk, sportos. Az orra erélyesen magasodik. Szépek a domborítások az oldalán. A hátulja kicsit egyszerű, de azért elmegy.

új Peugeot 2008

A belseje letisztult, kiemelném a középkonzolt és a középen lévő gombokat. A kormány nem csak alul, de felül is csapott.

A motorpaletta már-már szokatlanul széles. A benzinmotor kínálat a többszörös Év Motorja Díj nyertes 1.2 PureTech blokk háromféle változatából áll. A belépő 100 LE-s változat csak manuális váltóval, a 130 LE-s változat manuális vagy 8 fokozatú automata váltóval elérhető, a kizárólag GT változathoz elérhető 155 LE-s verzió pedig csak 8 fokozatú automata váltóval készül. Az új Peugeot 2008 nem feledkezik meg a sokat autózó magán vagy flottaügyfelekről sem. Számukra lehet ideális választás a nagyon takarékos 1.5 BlueHDi motor, mely 100 és 130 LE-s változatban, 6 fokozatú manuális vagy 8 fokozatú automata váltóval kapható és természetesen teljesíti a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is. Igazi csemege a palettán a már megrendelhető és várhatóan április végén érkező elektromos változat. A fejlett elektromos hajtáslánc, melyet a 208-ból már ismerhetünk egy 100 kW teljesítményű (136 LE) villanymotorból, 50 kWh kapacitású, folyadékhűtésű akkucsomagból és 7,4 vagy opcionálisan 11 kW teljesítményű fedélzeti töltőből áll. Az 50 kWh kapacitású akkucsomag, mely nem vesz el helyet az utas vagy csomagtérből 100 kW-os DC gyorstöltővel akár 30 perc alatt 80%-ig tölthető, a valós körülmények között mért (WLTP) hatótáv pedig eléri a 320 Km-t.

új Peugeot 2008

A magyar Peugeot márkakereskedői és szerviz hálózat a higiéniai és jogszabályi előírások legszigorúbb betartása mellett, szűkebb nyitvatartási időben, de továbbra is folytatja munkáját.

Az új autó értékesítési pontok hétköznap 15 óráig, a márkaszervizek legalább 15 óráig (néhány szerviz tovább is nyitva tart) fogadják az ügyfeleket.

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...