Audi SQ7 ABT Sportsline, dízel kedvelőknek

In bemutató
Audi SQ7 ABT Sportsline

Az ABT új, agresszív karosszéria szélesítő aero csomagot készített a faceliftelt Audi SQ7-hez. Átszabtak több elemet a külsején, új első és hátsó lökhárítót, széles sárvédő kiemeléseket és ajtóbetéteket kapott a SUV. A német tuningcég készített egy „vékony” karosszéria változatot is.

Audi SQ7 ABT Sportsline

A külsőhöz agresszív motorfrissítést adtak. A 4,0 literes V8-as dízel korábban 435 lóerőt és 900 Nm nyomatékot tudott, ezt most 510 lóerőre és 970 Nm-re növelték. Nem sokkal nőttek a számok, de ha figyelembe vesszük a tekintélyes gyári adatokat, mégis észrevehető a motortuning utáni erőnövelés.

Audi SQ7 ABT Sportsline

A SUV most csak 4,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, ami nagyon jó egy olyan nehéz, dízel családi utazó kocsitól, mint a Q7. Gyorsabb mint a hasonló megjelenésű BMW X5 M50d. Az Audi motortechnológiáját tükrözi, hogy a módosítás nélküli gyári SQ7 alapból is elég gyors, mindössze 0,2 másodperccel többre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/órás sebességet.

A megjelenésre a koronát az ABT sportkerekek adják, amelyek átmérője 22 col. Háromféle kivitelben kapható, Sport GR fényes vagy matt fekete, HR Aero sötét füst vagy HR-F ezüst vagy sötét füst szín kombinációk közül választhat a megrendelő.

Audi SQ7 ABT Sportsline

Ami a belső teret illeti, az ABT különféle szénszálas elemeket biztosít a műszerfalhoz, a középkonzolhoz vagy az üléskerethez. Az újdonságok között szerepel az ABT start-stop kapcsoló megvilágított logóval és az ABT beépített belső lámpái.

 

Forrás: Carscoop

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...