Audi SQ7 ABT Sportsline, dízel kedvelőknek

In bemutató
Audi SQ7 ABT Sportsline

Az ABT új, agresszív karosszéria szélesítő aero csomagot készített a faceliftelt Audi SQ7-hez. Átszabtak több elemet a külsején, új első és hátsó lökhárítót, széles sárvédő kiemeléseket és ajtóbetéteket kapott a SUV. A német tuningcég készített egy „vékony” karosszéria változatot is.

Audi SQ7 ABT Sportsline

A külsőhöz agresszív motorfrissítést adtak. A 4,0 literes V8-as dízel korábban 435 lóerőt és 900 Nm nyomatékot tudott, ezt most 510 lóerőre és 970 Nm-re növelték. Nem sokkal nőttek a számok, de ha figyelembe vesszük a tekintélyes gyári adatokat, mégis észrevehető a motortuning utáni erőnövelés.

Audi SQ7 ABT Sportsline

A SUV most csak 4,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, ami nagyon jó egy olyan nehéz, dízel családi utazó kocsitól, mint a Q7. Gyorsabb mint a hasonló megjelenésű BMW X5 M50d. Az Audi motortechnológiáját tükrözi, hogy a módosítás nélküli gyári SQ7 alapból is elég gyors, mindössze 0,2 másodperccel többre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/órás sebességet.

A megjelenésre a koronát az ABT sportkerekek adják, amelyek átmérője 22 col. Háromféle kivitelben kapható, Sport GR fényes vagy matt fekete, HR Aero sötét füst vagy HR-F ezüst vagy sötét füst szín kombinációk közül választhat a megrendelő.

Audi SQ7 ABT Sportsline

Ami a belső teret illeti, az ABT különféle szénszálas elemeket biztosít a műszerfalhoz, a középkonzolhoz vagy az üléskerethez. Az újdonságok között szerepel az ABT start-stop kapcsoló megvilágított logóval és az ABT beépített belső lámpái.

 

Forrás: Carscoop

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...