Az új BMW 4-es Coupé már az utolsó tesztköröket futja

In hír
új BMW 4-es Coupé

A tesztelés utolsó fázisában a BMW szakemberei a München környéki országutakon és autópályákon finomhangolják a 4-es Coupét.

új BMW 4-es Coupé

Sportos vezetési élmény és páratlan külső megjelenés jellemzi a modellt. A svédországi Arjeplog dermesztő időjárása, a franciaországi Miramas tesztpályájának technikás feladatai és a Nürburgring-Nordschleife padlógázas szakaszai után az új BMW 4-es Coupé prototípusai visszatértek a gyökereikhez: a hajtáslánc- és futómű-technológia finomhangolását végző mérnökök már a BMW Group kutatás-fejlesztési és innovációs központjától (FIZ) nem messze, a München-környéki országutakon és autópályákon végzik az utolsó simításokat.

új BMW 4-es Coupé

Az autónak javult a légellenállása, 21 mm-rel lejjebb került a súlypontja és 57 mm-rel csökkent a magassága.

Mindehhez az első tengely végein nagyobb dőlésszögek, a hátsó tengelyen pedig 23 milliméterrel szélesebb nyomtáv társul, amelyek még tovább erősítik az új BMW 4-es Coupé sportosságát.

Elől kettős keresztlengőkaros, hátul pedig ötkaros kerékfelfüggesztés  található, amely egyszerre sportos és komfortos. A kormányzás precizitását és azonnali visszajelzéseit egyedi toronymerevítők és a tűzfal egyedi megerősítése optimalizálja, az egyenesfutás és az oldalirányú gyorsulás stabilitását pedig a hátsó tengely.

új BMW 4-es Coupé

Az új csúcsmodell a BMW M440i xDrive Coupé, melynek motorházteteje alatt egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, valamint egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és egy második akkumulátorral dolgozó mild-hibrid technológia rejtőzik, amelynek ereje egy nyolc fokozatú Steptronic váltón keresztül jut a kerekekhez.

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...