Szerdától drágul a benzin

In hír
üzemanyag ára

Úgy néz ki, megtörni látszik a csökkenő tendencia. Szerdától a benzin bruttó ára 6 forinttal emelkedik, így 294 forint lesz egy liter. A gázolaj ára marad 318 Ft/liter átlagosan.

És hogy mi van a háttérben?

Az elmúlt héten jelentősen tudott emelkedni a Brent típusú olaj hordónkénti ára: 23 dollárról közel 27 dollárig emelkedett az ár, ami több, mint 13%-os változást jelent. A háttérben az állhat, hogy a hét második felében életbe léptek azok az olajkitermelés csökkentő intézkedések, melyeket az OPEC+ országai léptettek életbe. Lassan, de biztosan próbálják stabilizálni az olajpiacot, és az olaj ára, elemzők szerint az év második felétől emelkedhet 40 dollár környékére. A forint erősödött 2%-ot a dollárral szemben, de várhatóan ez már nem hoz további üzemanyagár csökkenést itthon. A hatalmas készletek, és az emelkedő olajárak inkább stagnáló üzemanyagárakat, vagy akár áremelkedést hozhatnak a következő hetekben, persze ha a korlátozó intézkedések hosszú távon betartásra is kerülnek az OPEC+ országok részéről. 

A hasznos és értékes információkat ismét köszönjük a Holtankoljak.hu-nak, akik abban is segítenek, melyik kúton érdemes tankolni.

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...