Autobahn Cruiser: 2021-es Alpina D3 S 355 lóerős dízel

In bemutató
Alpina D3 S

A tavaly év végén a benzines B3 bemutatója után az Alpina Automobiles bemutatta a dízel D3 S-t. A lépcsőshátú és Touring változaban is kapható az Alpina D3 S. A 3,0 literes turbóval ellátott erőmű 355 lóerős és a 730 Nm-es teljesítményt 4000–4200 fordulat/percnél leadja. Ez 15 lóerővel és 30 Nm-rel több, mint az Alpina D3 S alapja, a BMW M340d.

Alpina D3 S

A D3 S-nek nem szabad csalódást okoznia a menetdinamikában, magasabb fordulatszámon üzemelteti a dízelmotort. A BMW Alpina a D3 S-ben alkalmaz először mild hibrid technológiát, amely 11 lóerős teljesítménynövekedést eredményez, ezzel az alacsonyabb fordulatszám tartományban dinamikusabb az Alpina, miközben a hatékonyságot is növeli.

Alpina D3 S

A motort egy nyolc fokozatú Sport-Automatic ZF sebességváltóhoz és egy xDrive AWD rendszerhez kapcsolták, amely a nyomatékot elosztja az első és a hátsó tengely között. Az Alpina az AWD rendszert speciálisan módosította annak érdekében, hogy a nyomaték eloszlása túlnyomórészt a hátsókerekeken legyen.

Alpina D3 S

A teljesítmény szempontjából a 2021-es Alpina D3 S sedan 4,6 másodperc (4,8 másodperc a Touring esetén) alatt 0-ról 100 km/órára ugrik és képes elérni a 273 km/órás maximális sebességet. A gyorsulási adatok megegyeznek az M340d-vel, de a maximális sebessége jelentősen nagyobb.

Alpina D3 S

Mint mindig az Alpina járművek esetében, a D3 S-t elsősorban az közútra (különösen az Autobahnhoz) tervezték, nem pedig a versenypályára. Ennek ellenére az Alpina sportfelfüggesztéssel van szerelve, amelyet a sokkal erősebb BMW Alpina B3-ból vesznek át.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...