A legújabb BMW plug-in hibrid 100 kilométeres hatótávú villanyhajtással rendelkezik

In elektromos autók
BMW plug-in hibrid

A BMW több elektromos jármű fejlesztésén dolgozik, köztük az i4-en és az iNext-en, de ez nem azt jelenti, hogy elfelejtették a plug-in-hibrideket.

Éppen ellenkezőleg, Pieter Nota igazgatósági tag elmondta, hogy a gyártónak lesz egy plug-in hibridje, amely 100 km-t tud megtenni villamos energiával.

Nota így folytatta, a BMW 12 plug-in hibriddel fog rendelkezni az év végére és még több fejlesztés van a tervezőasztalon. Arra számítunk, hogy az értékesítés növekedni fog. A vállalat úgy véli, hogy az elektromos járművek 2025-ig a globális eladások 15–25% -át teszik ki. Európában a bajor gyártó azt várja, hogy 2021-ben már eléri a 25% -ot és 2030-ra pedig átlépi az 50% -ot .

BMW plug-in hibrid

Az elektromos járművekkel szemben felmerülő támadások ellenére Nota kijelentette, hogy a plug-in-hibrid “a világ legjobbja”. Ideális azoknak az ügyfeleknek, akik „csak elektromos árammal ingáznak napi rendszerességgel, de alkalmanként nagyobb távolságra is utaznának és akiknek csak egy járművük lehet a háztartásban”.

Egyes vállalatok kizárólag az elektromos járművekre koncentrálnak, Nota szerint a BMW nem hisz abban, hogy egy modellhez elég egy EV megoldás. Ehelyett több hajtáslánc választási lehetőséget akar kínálni az ügyfeleknek, hogy kiválaszthassák az igényeiknek leginkább megfelelő hajtásrendszert. Igaz ez következő generációs 7-es sorozatra, amely benzin- és dízelmotorokkal, valamint plug-in hibrid és teljesen elektromos hajtóművekkel fog rendelkezni.

BMW plug-in hibrid

Végül, de nem utolsósorban Nota elárulta, hogy a BMW a közeljövőben elindít egy plug-in hibrid jutalomprogramot. A programról keveset mondott, de ami biztos, hogy az ilyen autókat használók pontokat kapnak minden megtett kilométerért, amelyet villamos energiával vezetnek és ezeket a pontokat jutalomra cserélhetik. Egyelőre nincs pontos információ, hogy mik lesznek a jutalmak, de érdekesnek tűnik. A BMW ezzel is ösztönözni szeretné az embereket, hogy minél több közlekedés történjen nulla káros anyaggal.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...