Citroen C4 ízelítő a közelgő bemutató előtt – jön az e-C4

A Citroen úgy döntött, hogy nem várat minket június 30-ig, hogy teljes egészében megmutassa új autóját. Kiadott néhány hivatalos képet a vadonatúj Citroen C4-ről és annak elektromos változatáról.

A külső forma egy új generációs „C-hatch” innovatív kialakítással rendelkezik. Benzin-, dízel- és 100%-ban elektromos hajtással lesz kapható. Árusítása az idei év második felére várható.

A kompakt kategória nagyon fontos a Citroen számára, tekintve, hogy ezek a típusok képviselték az európai C-szegmens tavalyi eladásainak közel 28% -át. A francia autógyártó szerint az új C4 „tökéletesen illik ebbe az állandóan versengő szegmensbe, miközben modern és jellegzetesen új tervezési koncepciót kínál, ezzel szerves részét képezve a termékkínálatnak”.

Az e-C4 az ötödik elektromos modell, amelyet ebben az évben jelentenek be a Citroen elektromos stratégiájának részeként. Ezt követi a C5 Aircross Hybrid, az AMI, az e-Dispatch és az e-SpaceTourer.

Amit régóta gyanítottuk, a Citroen úgy döntött, hogy összekapcsolja a ferdehátú dinamikus látványát a kompakt tulajdonságaival. A C- szegmensben különc a megjelenése, egy kicsit nehéz lesz az új C4-et a VW Golf vagy Ford Focus riválisnak nevezni, mivel egy teljesen új autókategóriát teremtett.

A belső tér letisztult és egyszerű, mégis modern, két nagy kijelzővel, alul és felül is lapos  kormánykerékkel, head-up kijelzővel és ahogy a képen látszik egy Qi vezeték nélküli töltőpad is helyet kapott a mobil eszközök számára.

A legfrissebb fejlesztések közé tartozik az Advanced Comfort ülés és a progresszív hidraulikus felfüggesztés.

Június 30-án a Citroen mindent elmond nekünk, amit tudnunk kell az új C4-ről és az e-C4-ről, amely egy eddig nem ismert innovációval kínál az autóban utazóknak.

 

Forrás: Carscoops

Verified by MonsterInsights