A Ford Mustang Mach-E high-end B&O hangrendszert kap

In hír

Az utóbbi években egyre több autóipari gyártó prémium hangrendszert telepít autóiba; a Ford teljesen elektromos Mustang Mach-E a legújabb prémium hi-fi gyártó nevét vette fel az extralistába.

A Mach-E olyan Bang&Olufsen hangrendszerrel van felszerelve, amely úgy építettek be, hogy a teljes műszerfal egyharmadát elfoglalja. Ez az első Ford modell, amely igényes esztétikai hangsúlyt fektet az audio rendszer beszerelésébe.

A műszerfal tetején egy speciálisan kifejlesztett Hetther Grey textil található, amely úgy rejti el a hangszórókat, hogy a szövet alapú B&O otthoni hangszóró borítások megjelenését és érzetét keltse.

„Az emberközpontú tervezés az összes érzékre összpontosít. A hang az emberek életének szerves részét képezi és a tervezésünk kiemelt részévé vált, különösen odafigyelünk, hogy a beszédhang vagy a zenei élmény tökéletes legyen az autónkban ”- mondta Amko Leenarts a Ford of Europe tervezője.

A rendszer mélysugárzója (ECS) a kabin általános alakját használja a nagy basszusteljesítmény előállítására, annak ellenére, hogy egy hagyományos mélysugárzó súlyának körülbelül a fele és nagyjából 80% -kal kevesebb helyet foglal el – mondja a Ford.

A hangolás úgy történt, hogy a legtöbbet hozza ki a „beszélt hangból”. Ez azt jelenti, hogy a hangoskönyvek népszerűbbek lehetnek és a telefonhívások extra élménnyé válnak.

„A zenehallgatás pozitívan befolyásolhatja a hangulatot. A prémium hangrendszer nemcsak növeli az autóban utazás élvezetét, de a tanulmányok azt mutatják, hogy a járművezetők számára is segíthet koncentrálni, különösen a hosszú monoton utakon ”- tette hozzá a Ford/Lincoln Harman akusztikai vezetője, Brandon Wheeler.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...