Két kategóriában alig volt visszaesés a használtautó-piacon

In hír

Stabilizálódott a használtautók piaca a járvány után, de új autót még jóval kevesebben vásárolnak – mondta az InfoRádióban Katona Mátyás, a használtautó.hu szakértője.

Az idei év fordulatokat hozott az új és a használt autók piacán is. A koronavírus keresztülhúzta az idei terveket, ez látszik az autópiacon. Az új autóknál jelentős visszaesés van, 23,7 százalékos volt a csökkenés, ennél kisebb, 17,8 százalékos a használtautó-behozatal kiesése az eső fél évben, pedig voltak hónapok, amikor gyakorlatilag nem lehetett behozni autót az országba az utazási korlátozások miatt – emelte ki a szakértő.

“Januárban még 13,5 százalékos többlet volt a piacon, és a június 11 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbihoz képest, ezért a használtautó-piacon még mindig bővülés látható, és ha a második fél év nagyobb gazdasági megállástól mentes lesz, akkor ez a szegmens stabilizálódhat is” – tette hozzá Katona.

Mint mondta, a keresések már április második félében, májusban visszatértek, és ezek a keresések júniusban adásvétellé változtak. Két kategóriában eleve az átlagosnál kisebb volt a visszaesés, az egyik az 500 ezer forint alatti, legolcsóbb kategória, a másik a 20 millió feletti.

A legnagyobb számban közlekedő modellből cserél a legtöbb gazdát, ilyen az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Ford Focus, de a kereséseknél már kicsit más a dobogó: Opel Astra, Ford Focus, Volkswagen Golf a sorrend.

 

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...