Elon Musk szerint a Tesla autói drágák és utalt egy lehetséges kompakt modellre a közel jövőben

In elektromos autók

Elon Musk elismerte, hogy a Tesla jelenlegi modelljeinek ára túl magas. Ezzel a kijelentéssel egyesek szerint azt akarta sugallni, hogy az EV gyártó hamarosan kiadhat egy új, kisebb belépő szintű modellt.

Az elemzőkkel és a befektetőkkel a második negyedév teljesítményéről folytatott megbeszélés után Musk elmondta, hogy a Tesla modellek magas ára korrekcióra szorul.

„Fontos, hogy az autó megfizethető legyen. Azt hiszem, nem lesz sikeres a küldetésünk, ha nem teszünk meg mindent, hogy megfizethető autót készítsünk”- mondta Musk. „Az a dolog zavar engem a legjobban, hogy tudjuk hol vagyunk jelenleg, de autóink nem elég megfizethetőek. Ezen javítanunk kell. ”

A Tesla model 3 ára 37990 dollárnál kezdődik az Egyesült Államokban, ez egy jó ár, ha figyelembe vesszük a teljesítményt és a technológiát. De sok új autó vásárló hajlandó költeni ennyit egy elektromos autóra? Nagyon jó minőségű ICE meghajtású (belső égésű motor) autó kapható a piacon, jóval a Tesla ára alatt, számol be a Business Insider – ausztrál magazin.

“Nem hiszem, hogy kommentálnunk kellene a részletes tervünket a tájékoztatón túl, mert úgy gondolom, ezt egy új termék bevezetésére szeretnénk fenntartani – mondta. De ésszerű lehet azt feltételezni, hogy valamilyen kompakt járművet és valamilyen nagyobb teherbírású járművet készülünk gyártani. Azt hiszem, hogy hosszú utat kell megtenni a 3 és az Y modellel, valamint Cybertruck-kel. Egyelőre csak azt akarjuk, hogy kissé jövedelmezőbbé váljunk, maximalizáljuk a növekedést és az autókat a lehető legolcsóbbá tegyük, most ezt próbáljuk elérni” – tette hozzá Musk.

Nem ez az első alkalom, amikor a márka vezetőjétől hallottunk egy új belépő szintű EV-ről. Valójában csak most júniusban indította el a Tesla egy új modell tervezési versenyét Kínában. Nem erősítették meg, hogy ez a jármű egy kis autó lesz, de biztos a modell 3 alatti szegmensben kell elhelyezkednie.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...