Tuningolt Tesla Model 3-al a Pikes Peak-re

In elektromos autók
Tuningolt Tesla Model 3

Az Unplugged Performance az elektromos versenyautójához egy Tesla Model 3 Performance-t használt alapul, amivel Buttonwillow-ban pályacsúcsot autóztak és már a Pikes Peak felfutóra fordítják figyelmüket.

A Tesla tuner Unplugged Performance néhány új teljesítménynövelő változtatást eszközölt a Model 3—on és egyben készített egy komplett versenyautó tuning csomagot a Tesla elektromos szedánjához.

A teljesen új autóval rekordokat akarnak megdönteni, főleg a Pikes Peak felfutóra készülnek. Az Unplugged egy hét alatt készítette el a módosításokat, beleértve az új felniket, gumikat, felfüggesztést, fékeket és aerodinamikai módosításokat. Ahogy a képeken látszik, a csapatnak még nem volt ideje esztétikussá tenni az autót, viszont remekül működik.

Tuningolt Tesla Model 3 Tuningolt Tesla Model 3 Tuningolt Tesla Model 3 Tuningolt Tesla Model 3 Tuningolt Tesla Model 3

 

Ben Schaffer, az Unplugged Performance vezetője elmondta:

„Két héttel ezelőtt bejelentettük a Pikes Peak versenyen való indulást az Unplugged Performance tanácsadójával és remek pilótával, Randy Pobst-tal a kormány mögött. A bejelentés pillanatában még nem volt autónk…de volt egy tervünk! Júli 17-én, péntek este átvettünk egy vadi új Model 3 Performance-t a Teslától. Július 20-án hétfőn elkezdtük beszerelni az Ascension-R csomagunkat a friss autóba. A művelet péntek este 11-re lett kész, amikor is elautóztunk autópilot módban Buttonwillow-ba. Az autó első töltése hajnali kettőkor történt Buttonwillow-ban a TeslaCorsa 9 napján.”

A Tesla Corsa egy olyan pályanap, amit az Unplugged szervez a Tesla tulajdonosoknak, hogy ki tudják próbálni autójuk teljesítményét biztonságos körülmények között.

És jött a siker is. Megdöntötték a Porsche 991 GT3 RS rekordját a Buttonwillow pályán egy 1:54:266-os idővel.

Tuningolt Tesla Model 3

 

Itt megtekinthetik a rekorddöntést egy belső go pro felvételen:

 

Tehát az Unplugged képes szállítani egy autót, ami elveri a Porsche 991 GT3 RS-t feleannyiért az Ascension csomaggal, ami jelenleg 35.000 $, amihez jön még a Model 3 Performance ára.

De az igazi teszt a Pikes Peak felfutó lesz a következő hónapban, amikor Randy Pobst versenyző és a tuningolt Model 3 Performance nekivágnak a versenynek, hogy megdöntsék az eddigi rekordot és győzzenek.

 

forrás: electrec.co

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...