A Lamborghini Lambo V12 GT Vision Gran Turismo megnézhető Olaszországban

In hír, sport

A Lamborghini egy újabb egzotikus modellel egészítette ki a Museo Delle Tecnologie (MUDETEC) múzeumot, amely az olasz Sant’Agata Bolognese-ben található, a legújabb gyöngyszem Lambo V12 GT Vision Gran Turismo hyperautó.

A szuperautót legelőször 2019-ben láthatta a közönség, amely egybeesett a FIA tanúsítvánnyal rendelkező Gran Turismo videojáték bajnokság Monte Carloban megrendezett döntőjével.

„Minden évben, augusztus és december között, bárki megcsodálhatja az elsőre elkészült alkotásokat, mint például a Miura és a Countach, vagy a legújabb szuper sportautóinkat, mint az Urus, a Huracan EVO Spyder és az Aventador SVJ és most mindegyik kiállított modellünk nyitott ajtóval várja a közönséget”- magyarázta a Lamborghini.

A koncepcióautó a Lamborghini Centro Stile munkája és gyakorlatilag teljesen „kipróbálható” a Gran Turismo Sport játékban, amely PlayStation 4-en fut. A futurisztikus kialakítás ellenére még mindig magán viseli a Lambo DNS-ét, nagyjából úgy néz ki, mint egy vadászgép. Domború sárvédővel takarja el a nagy kerekeket és egy V-alakú hatalmas hátsó szárnnyal végződik a kocsi.

Amint kinyílik az ajtó, megtalálja a vezetőorientált pilótafülkét egy üléssel és egy többfunkciós versenykormánnyal valamint láthatja ahogyan a  szélvédőre vetíti az összes információt.

A Lambo V12 GT Vision Gran Turismo ugyanolyan erőművet kapott, mint a Sian FKP 37, nevezetesen egy 6,5 literes V12-es motor, mild-hibrid rendszerrel kombinálva. Összességében a rendszer összteljesítménye 808 lóerő, amely a Sian-t 100 km/órára kevesebb mint 2,8 másodperc alatt gyorsítja és a maximális sebessége meghaladja a 350 km/órát.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...