Szerdától drágul az üzemanyag

In hír
üzemanyag ára

Megfordul a trend, szerdán újra emelkednek az üzemanyagárak. A benzin literenkénti átlagára 5, a gázolajé 2 forinttal fog drágulni.

Így a 95-ös benzin átlagosan 366 Ft-ba fog kerülni literenként, a gázolaj pedig 378 Ft-ba. A kutak között viszont akár 50 forintos eltérést is tapasztalhatunk. Hogy mégis hol érdemes tankolni, ebben segít a holtankoljak.hu.

 

A háttér

Az utóbbi hetekben a forint/dollár árfolyama volt hatással a hazai üzemanyagárak alakulására, a forinterősödés miatt csökkenő tendenciát tapasztalhattunk. Az elmúlt héten a forint erősödés megtorpanni látszott, sőt, voltak napok amikor újra 295 forint körül mozgott a dollár árfolyama. Szerencsére ez még mindig egy ideálisabb helyzet, mint a júliusban látott árfolyam szintek, amikor 320 forint közelében is járt a dollár árfolyama. Az elmúlt hét adatait tekintve, a hét elejéhez képest nem történt mostanáig jelentős változás. 

Az olaj ára körül is csend van: az augusztustól életbe lépett kitermelési szabályozások óta a Brent hordónkénti ára szépen, csendben kúszik felfelé. Az előző hetekben ennek az emelkedésnek a mértékét tompította a forint erősödés, de mostanra úgy látjuk, hogy a hazai üzemanyag árakban fordulhat a tendencia, és újra áremelkedés jöhet. Előző hét a Brent ára 3%-al emelkedett, volt olyan nap, amikor már 45 dollár felett mozgott a hordónkénti ár. Erre legutóbbi a koronavírus okozta árzuhanás előtt volt példa. 

 

Forrás: holtankoljak.hu

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...