Az elektromos Taycan a legkelendőbb Porsche Európában

In elektromos autók

Az autóipart továbbra is súlyosan befolyásolják a koronavírus járvány következményei, a Porsche azonban egy maroknyi olyan autógyártó között találta magát, amelyik úgy tűnik, hogy jól jön ki a pandémiás időszakból vagy legalábbis kevésbé érintett negatívan, mint más nagy autógyártókat.

Nemrég jelentette be a stuttgarti márka, hogy a csökkenés ellenére is 2020 első felében több 911-est adtak el, mint 2019 első hat hónapjában.

https://twitter.com/lovecarindustry/status/1308383704126042114?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1308383704126042114%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2020%2F09%2Ftaycan-just-became-porsches-best-selling-model-in-europe%2F

Ugyanebben az időszakban a Porsche 1,2 milliárd euró nyereséget és 12,42 milliárd euró bevételt ért el, ami az ő esetükben „csak” 7,3% -os csökkenést jelent. Ez nem rossz, ha figyelembe vesszük a többi gyártó veszteségeit.

“A vonzó termékeink új lendületet kaptak a 911 Turbo-tól a Taycan elektromos sportautóig, amelyet nemrégiben a világ leginnovatívabb autójának választottak” – mondta akkor a Porsche elnöke, Oliver Blume.

Ha már a Taycan sikereiről beszélünk, akkor megemelhetjük a kalapunkat előtte, mert augusztusban az európai piac legjobban eladható luxus sportautójává vált, megelőzve a Panamera-t és a legújabb 911-est, sőt maga mögé utasította a Cayenne-t is. A múlt hónapban nem kevesebb, mint 1183 Taycan-t vásároltak Európában, amíg az új 911-esből „csak” 1097 darab talált gazdára.

A Panamera eladásai megdöbbentő mértékben 71% -kal csökkentek, a négyajtós luxus kupé az Egyesült Államokban sem fogyott túl jól, 2020 első felében 45% -kal esetek vissza az eladások az előző év azonos időszakához képest. A nagy német riválisok, mint a Mercedes S-osztály vagy a BMW 7-es sorozata, kisebb veszteséget könyvelt el ebben a viharos időszakban.

Ha ez a sikeres tendencia folytatódik (és miért ne lenne így?), akkor a Taycan végül elgondolkodtathatja a Porsche vezetőségét a Panamera jövőjével kapcsolatban.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...