Polestar Precept gyártása hamarosan megkezdődik, újabb kihívója lesz a Tesla-nak

In elektromos autók

A korábbi koncepcióautó sorozatgyártásának megkezdése zöld utat kapott a rengeteg pozitív visszajelzés után.

A Polestar bejelentette, hogy az év elején bemutatott Precept koncepcióautó átlép a sorozatgyártás fázisába. A járművek fejlesztése folyamatban van, tökéletesnek kell lennie, amikor beindul a gyártósor. Az utómunkálatokat az Egyesült Királyságban végzik és több mint 130 ember dolgozik rajta.

A döntést azután hozták meg, hogy a vállalat felismerte, hogy az embereket érdekli az autó és a piacnak kell ez a sportos, teljesen elektromos autó. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója elmondta:

“Lenyűgöző. Látványos. Csúcskategóriás. Szeretnénk látni már az utakon!” – a sajtóban megjelent vélemények a Preceptről, egyszerűen azt mondják az emberek: “We want it”(akarjuk), ezért úgy döntöttünk, hogy megépítjük. ”

A Polestar Precept-et Kínában, a Polestar hazai piacán, egy teljesen új, jelenleg a legmodernebb üzemben gyártják. Az autógyár nemcsak szén-dioxid semleges lesz, hanem a világ egyik legintelligensebb termelő létesítménye is.

A Polestar erőssége, hogy a Precept újrahasznosított anyagokból készül:

“A Polestar Precept belseje fenntarthatóságot biztosító anyagok keverékét tartalmazza, például az újrahasznosított PET palackokat, a tengerekből összegyűjtött halászhálókat és az újrahasznosított parafa hulladékokat. A Bcomp Ltd. szabadalmaztatott powerRibs technológiája a len alapú kompozit készítés, amely sok belső és néhány külső részen is megtalálható. Célunk, hogy a fenntarthatóság jegyében az újrafelhasználás nagy részét bekapcsoljuk a termelésbe. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...