A Mazda6 nem kapható dízelmotorral 2021-től Európában

In hír

Állítólag a Mazda készen áll arra, hogy kivonja a népszerű Mazda6 dízelmotoros verzióját a forgalmazásból, a sedan és a kombi változat sem kapja tovább a gázolajos hajtást. A váltásra egyelőre Európában kerül sor még ebben a hónapban, mivel a teljes modellcsalád a turbómentes szívó benzinesre vált.

Az Autocar angol autósmagazin szerint a Mazda 2,2 literes dízelmotorját újra kellene tervezni, hogy megfeleljen a szigorú uniós kibocsátási normáknak, ez a beruházás viszont nem biztos, hogy megtérülne az egyébként is csökkenő kereslet miatt.

Motorkínálat módosítás ellenére a brit (és európai) vásárlók még az év végéig megvásárolhatják a dízel 6-os Mazda modellt a fennmaradt készletekből – nyilatkozta a Mazda UK szóvivője.

Annak ellenére, hogy a Mazda6-ból kikerül a 2,2 literes dízelhajtás, mégis kapható lesz dízelmotoros Mazda, a CX-5 crossover, egyelőre bizonytalan, hogy mennyi ideig marad gyártásban. A CX-5 továbbra is az egyetlen modell a Mazda választékában, amely megvásárolható a „gázolajos” 2019-ben megjelent Mazda3 SkyActiv X erőművel.

Érdekes módon a Skyactiv-D dízelt az Egyesült Államokban továbbra is Mazda6 néven kínálják, bár a megjelenés dátumát még nem tették közzé. Jelenleg a dízel változat csak a Mazda amerikai weboldalán, a „Jövő járművek” részben található meg.

Az elmúlt években több autógyártó csökkentette a dízel kínálatát vagy teljesen kivonta őket, még azokban a modellekben is ahol a vásárlók a dízelhajtást részesítették előnyben a benzin helyett. Különösen az üzleti és a flottás területekre igaz, ahol a céges autók használóit arra ösztönözték, hogy dízelek helyett plug-in hibridet vagy EV-t vásároljanak.

Forrás: carscoops

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...