A Mazda6 nem kapható dízelmotorral 2021-től Európában

In hír

Állítólag a Mazda készen áll arra, hogy kivonja a népszerű Mazda6 dízelmotoros verzióját a forgalmazásból, a sedan és a kombi változat sem kapja tovább a gázolajos hajtást. A váltásra egyelőre Európában kerül sor még ebben a hónapban, mivel a teljes modellcsalád a turbómentes szívó benzinesre vált.

Az Autocar angol autósmagazin szerint a Mazda 2,2 literes dízelmotorját újra kellene tervezni, hogy megfeleljen a szigorú uniós kibocsátási normáknak, ez a beruházás viszont nem biztos, hogy megtérülne az egyébként is csökkenő kereslet miatt.

Motorkínálat módosítás ellenére a brit (és európai) vásárlók még az év végéig megvásárolhatják a dízel 6-os Mazda modellt a fennmaradt készletekből – nyilatkozta a Mazda UK szóvivője.

Annak ellenére, hogy a Mazda6-ból kikerül a 2,2 literes dízelhajtás, mégis kapható lesz dízelmotoros Mazda, a CX-5 crossover, egyelőre bizonytalan, hogy mennyi ideig marad gyártásban. A CX-5 továbbra is az egyetlen modell a Mazda választékában, amely megvásárolható a „gázolajos” 2019-ben megjelent Mazda3 SkyActiv X erőművel.

Érdekes módon a Skyactiv-D dízelt az Egyesült Államokban továbbra is Mazda6 néven kínálják, bár a megjelenés dátumát még nem tették közzé. Jelenleg a dízel változat csak a Mazda amerikai weboldalán, a „Jövő járművek” részben található meg.

Az elmúlt években több autógyártó csökkentette a dízel kínálatát vagy teljesen kivonta őket, még azokban a modellekben is ahol a vásárlók a dízelhajtást részesítették előnyben a benzin helyett. Különösen az üzleti és a flottás területekre igaz, ahol a céges autók használóit arra ösztönözték, hogy dízelek helyett plug-in hibridet vagy EV-t vásároljanak.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...