Teljesen megújult a 2021-es VW Caddy – mindent tud, amit tudnia kell

In bemutató

A februári előzetesek után novemberben megjelenik az ötödik generációs VW Caddy az európai márkakereskedésekben. Többféle változatban is elérhető: kombi, családi MPV, kisteherautó és kaliforniai lakóautó.

A megjelenés alkalmából a VW egy csomó képet adott ki, amelyeken bemutatják az autó sokszínűségét. Most először alkalmazzák a moduláris keresztirányú platformot (MQB) a Caddy-ben, a Golf 8-as is erre az új alapra épül. Az MQB-re való átállás lehetővé tette, hogy a Caddy-hez új technológiákat kínáljon a gyártó.

A VW a Caddy, a Life, a Style és a Move felszereltségi szintet kínál a kombi és az MPV kategóriában, a kisteherautót Cargo és Cargo Maxi felszereltséggel és hosszú tengelytávval kezdik árusítani. Az MQB platformra váltás hosszabb tengelytávot is eredményezett a leköszönő modellhez képest. A Caddy tágasabb belső teret kapott, jobbak az autó méretarányai és csökkent a légellenállása is.

Új LED technológiás első és hátsó lámpákat valamint 18 colos alukerekeket kapott. Újdonság a „Keyless Access” kulcs nélküli záró és indító rendszer, a nagy panorámás napfénytető, az elektromos tolóajtók és a motoros hátsó ajtó.

A Caddy 3,1 a Cargo Maxi pedig 3,7 köbméternyi rakományt képes befogadni. A teljesen átalakított hátsó tengely lehetővé teszi, hogy a szabvány Euro raklap gond nélkül betehető legyen a Caddy hátuljába. A Cargo Maxi akár két Euro raklapot is képes szállítani a 2150 mm hosszú rakterének köszönhetően.

Az MPV és a kombi alapfelszereltségként öt üléssel van ellátva, a plusz két ülés a harmadik sorként kérhető mind a rövid, mind a hosszú tengelytávú változatokhoz. A családi MPV modellek 2556 literes csomagteret kínálnak a második és a harmadik üléssor kivételével. Öt üléssel a csomagtér még mindig lenyűgöző 1213 liter méretű, amely az üléstámlák magasságáig pakolható.

A motorválaszték három 2,0 literes TDI négyhengeres dízelből áll, 75 LE, 102 LE és 122 lóerős változatban. A VW kínál 1,5 literes TSI turbó benzinmotort is 114 lóerős teljesítménnyel, TGI turbófeltöltős gázüzemű motort, amely 130 lóerős, valamint eHybrid plug-in hibrid hajtást. Valamennyi motor szabványos hatfokozatú kézi sebességváltóval rendelkezik, megrendelhető hétsebességes DSG-vel is, de csak az erősebb motorokhoz.

A VW Caddy november végén kerül forgalomba először Németországban, Ausztriában és Lengyelországban, de nem sokkal később az összes európai országba megindul az export; sőt Izrael, Dél-Afrika és Ausztrália is kap az új Caddy-t. 2021 tavasztól elérhető a 4Motion, összkerekes VW Caddy.

Az árak Németországban 20862 eurótól kezdődnek, a 2021-es Caddy Cargo és 25044 eurótól indul.

Forrás: carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...