A 2021-es VW Tiguan megfelelt a jávorszarvas teszten, de ráférne a fejlesztés

In hír

A jávorszarvas tesztben gyengén teljesítő Volkswagenekkel ellentétben a 2021-es Tiguan sikeresen teljesítette a tesztet.

A Km77 egy R-Line változatot tesztelt, amely egy 150 lóerős 1,5 literes TSI benzinmotorral, hétsebességes DSG automataváltóval és 19 colos kerekekkel, 45 Pirelli Scorpion abroncsokkal volt szerelve.

A kompakt terepjáró 77 km/órás sebességgel teljesítette a kihívást anélkül, hogy kiütött volna terelőkúpot, viszonylag kevés karosszéria sodródással és az ESC megfelelő működésével kitűnően stabilizálta az autót. Érdekes módon, minimálisan emelve a tempót, 78 km/óra sebességgel már nagyon gyengén teljesített, a sikertelen manővert a videóban megnézheti.

A VW csoporthoz kapcsolódóan a vadonatúj Golf VIII-as szintén nem szerepelt túl jól, amikor ugyanennek a tesztnek vetették alá még az év elején. A kompakt ferdehátú 69 km/óra sebességgel tudott a feladaton belül maradni, ami nem elfogadható eredmény ebben a szegmensben. A többszöri próbálkozások súlyos túlkormányzást eredményeztek, amiért a Golf nem tudott visszatérni a sávjába.

A legújabb plug-in hibrid Passat, a GTE szintén kudarcot vallott a jávorszarvas teszten, a sebesség növelésével egyre kevésbé maradt biztonságos az autó. Egészen 65 km/órára kellett csökkenteni a sebességet, hogy a családi utazó a kúpokon belül maradjon.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...