A Bentley bemutatta az új Bentayga (PHEV) hibridet

In bemutató, elektromos autók

…de hol vannak az EV fejlesztések?

A Bentley ma jelentette be, hogy készen áll a sorozatgyártásra az új, frissített Bentayga plug-in hibrid, melyet az angol autógyártó az új villamosítási stratégiája szerint idén kezd forgalmazni.   

Mindig jó látni valami újat, de úgy tűnik, hogy az új Bentayga Hybrid nem hoz komolyabb fejlődést az EV technológiába. Még mindig egy 17,3 kWh-s akkumulátorral rendelkezik az előző verzióhoz hasonlóan, amelynek az EPA elektromos hatótávolsága legfeljebb 29 km.

A bemutató után arra vagyunk kíváncsiak, hogy a hivatalos sajtóközlemény miért tartalmazza az NEDC szerinti teljesen elektromos hatótávolságot, amely 50 km, az újabb és a valósághoz közelebb eső WLTP helyett. Itt jegyezném meg, hogy az előző verzió 39 km WLTP értéket kapott.

Mivel nincs nagyobb hatótávolság vagy több teljesítmény, feltételezzük, hogy legalább az új hiper-luxus elektromos SUV szebb lett és még magasabb szintre emeli a fényűzést.

Kapott egy új információs és szórakoztató rendszert 10,9 colos képernyővel, szuper nagy felbontású grafikával és extra gyors online csatlakozással.

“Az új külső és belső kialakítás a vérbeli Bentley DNS-t hordozza magán, ezzel a tökéletesítéssel az új luxusautó megtestesíti a legfrissebb és legmodernebb irányvonalat.

Az új Bentayga Hybrid az elektromos luxusautózás legmagasabb fokát kínálja, abszolút sima és csendes haladással a városi környezetben, miközben nagyobb távolságok megtételére is alkalmas. A Bentayga Hybrid tulajdonosai az utastér finom és akusztikailag izolált nyugalma révén, a motor keltette rezgések nélkül, akár az 50 kilométeres elektromos hatótávot (NEDC) kihasználva a várost kényelmesen elhagyhatják és élvezik a teljes kombinált hatótávolság által biztosított 862 kilométert (NEDC).

Ugyanazt a szintű kényelmet és luxust nyújtja, amit megszokhattunk, de mégis csendesebb, kifinomultabb vezetési élmény mellett számos új technológiát és összekapcsolt szolgáltatást kínál a leendő vásárlóknak”.

2021-es Bentley Bentayga Hybrid adatok:

  • Tartomány (teljesen elektromos): 50 km (NEDC)
  • Kombinált hatótáv:  862 km
  • 17,3 kWh akkumulátor, 168 különálló cella (” várható élettartama 100 000 mérföld vagy nyolc év “)
  • Maximális sebesség EV módban: 135 km/h (84 mph)
  • Összkerékhajtás
  • A rendszer maximális teljesítménye 449 LE és 700 Nm nyomaték
  • 3,0 literes, dupla turbós V6-os benzinmotor: 340 LE és 450 Nm nyomaték
  • E-Drive: 128 LE (94 kW) és 350 Nm nyomaték
  • AC töltés (7,2 kW fedélzeti töltő): 2,5 óra

Forrás: insideevs

You may also read!

Az új Nissan GT-R Nismo leleplezése Japánban

YOKOHAMA, Japán – A Nissan lerántotta a leplet a Nissan GT-R NISMO 2022-es modellév változatáról. A cég zászlóshajó modelljének

Read More...
Bentley Continental GT Speed Convertible

A sportos luxus netovábbja: Bentley Continental GT Speed Convertible

A Bentley Continental GT Speed Convertible harmadik genrációja a tovább fejlesztett 6.0 literes W12 TSI motort kapja, ami itt

Read More...

A rendőrségi üldözés végén a Maserati Levante szó szerint beékelődött a híd alá

A Maserati Levante sofőrjének óriási szerencséje volt, hogy egyáltalán túlélte ezt a félelmetes balesetet. A kaliforniai autópályarendőrség Oakland-i kapitánysága nemrég

Read More...