A Tesla Model 3 oldalablakai spontán kitörhetnek

Egy tavaly októberi videóban láthattuk, hogy egy vadonatúj Tesla Model Y üvegteteje lerepült az autópályán. Az autót épphogy átvették a márkakereskedésben és hazafelé tartottak vele, amikor megtörtént a váratlan eset. Most egy kaliforniai, újdonsült Tesla tulajdonos arról számolt be, hogy az utas oldali hátsó ablak látszólag külső hatás nélkül kirobbant.

Az ablak alig pár perccel a hazaérkezés után kitört – mondta Inderpal Kaur az Inside EVs-nek. A nővérét vitte az első próbakörre, majd miután leparkolt a háza udvarára megtörtént az eset. Szerencsére a hátsó ülésen nem utazott senki az első kilométereken, de az elmondása szerint bármikor betörhetett volna az üveg és megsebesítheti az ott ülőt. Mindkettőjüket megijesztette az incidens, nem értik mi történhetett.

Nem most történt ilyen először, hogy az ablakok figyelmeztetés nélkül összetörnek. 2020 elején már jeleztek hasonló eseményt, hogy a 3-as modelleken spontán betörnek az ablakok, majd októberben megtörtént az Y-modell tető elhagyása.

A Tesla kamerája rögzítette, hogy az ablak látszólag minden ok nélkül kirobbant. A videó kissé szemcsés, de jól látszik, hogy az ablak kifelé robban, nem pedig befelé törik, ezzel feltételezhető, hogy nem külső hatás, például egy kavics vagy egy szándékosan neki ütött tárgy okozza a törést. A Tesla vállalta, hogy díjmentesen megjavítja Kaur ablakát.  

“Még senki nem nézte meg az autót, de feltételezik, hogy a spontán ablaktörés az üveg hibája és az új Tesla megnövekedett kabinnyomása volt” – mondta Kaur az Inside EVs-nek.

Az ablakok széttörése egy újabb komolyabb kérdés része lehet, amely a Tesla a gyártási minőségét kérdőjelezi meg. A kitörő üveggel együtt a vállalat elismerte, hogy szintén tervezési hiba miatt előfordulhat, hogy a Model 3-as lökhárítója esőben leeshet.

Az ablakok törése azonban nem kizárólag a Tesla-t érintő probléma. 2017-ben több esetben érkeztek jelentések, hogy a Volkswagen, a Hyundai és a Ford tetőablak problémákkal szembesült.

Forrás: carscoops

Verified by MonsterInsights