A 2021-es Opel Combo-e LCV 275 kilométeres hatótávolságot ígér

In elektromos autók

Az LCV (light commercial vehicle, könnyű haszongépjármű) 136 LE és 260 Nm nyomatékú elektromos motort használ, amelyet egy 50 kWh-s akkumulátor hajt, ezeket a padló alatt helyezték el a tengelyek között.

Az autó a gyártó azt állítása szerint, 11,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára és 130 km/óra a maximális sebessége. A Combo-e becsült 275 km hatótávolságot kínál a WLTP cikluson és a 80%-ra történő feltöltés körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Az európai forgalmazókhoz érkező Combo-e kétféle hosszúságban kapható. A legolcsóbb változat 4,4 méter hosszú, 2785 mm tengelytávval és 3090 mm maximális teherhosszal, a teherbírása legfeljebb 800 kg, maximális vontatási kapacitása pedig 750 kg. A nagyobb változat 4,75 m hosszú, 2975 mm hosszú a tengelytávja, 3440 mm terhelési hosszúsággal és 4,4 köbméter rakodótérrel rendelkezik.

A hosszabb változat kérhető legfeljebb 5 személy szállítására alkalmas kialakítással. Mindegyik modellben megtalálható az Android Auto és az Apple CarPlay, valamint számos kulcsfontosságú biztonsági funkció, például a vezető álmosságára figyelmeztető jelzés, az ütközés előjelző a gyalogosvédelem és automatikus vészfékezés, valamint a táblafelismerő rendszer. A tolatókamera már opcionális a 8 colos érintőképernyős kijelző mellett. A vásárlók megrendelhetik a Flank Guard rendszert is, amely érzékelők segítségével támogatja a szűk helyeken való manőverezést, hasznos extra a túlterhelésjelző, amely figyelmezteti a járművezetőt, amikor a rakomány tömege közelít a maximális hasznos teherbírás határához.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...