Valódi jávorszarvas teszten a Tesla Model S

In elektromos autók

Nem sokon múlott a baleset, de megoldotta a sofőr és az autó, hogy ne történjen tragédia. Kitűnő példa, hogy miért van szükség a számtalan hasonló, zárt pályás tesztelésre. Erre az elkerülő manőverre most tényleg szükség volt, hogy ne üsse el a jávorszarvast az arra érkező autós.

A mostani videóban a Model S sofőrje egy valós jávorszarvas tesztet hajt végre, amikor észreveszi, hogy egy szarvas sétál át előtte a havas, jeges úton Svédországban.

A sofőr óvatosan vezette az autóját a keskeny hóval borított országúton, amikor hirtelen egy jávorszarvas átsétált az úton, közvetlenül a Tesla előtt. A kitűnően teljesítő téli gumiknak, valamint az autó elektronikus menetstabilizáló programjának köszönhetően az elkerülő manőver kevésbé volt drámai. Ha nem egy ilyen modern, vezetéstámogató rendszerekkel és téli gumival felszerelt autó érkezik ebbe a forgalmi szituációba, valószínű máshogy alakult volna a találkozás.

 

Természetesen elismerés illeti a sofőrt is, akinek a jó reflexei végül megmentették a helyzetet és elkerülte a balesetet. Az autó figyelmeztette a sofőrt, hogy váratlan akadály van előtte, ez mindenképpen sokat segített, tekintettel arra, hogy éjszaka történt amikor a látási viszonyok még rosszabbak.

Forrás: insideevs

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...