Hatalmas baleset egy lengyel díjfizető kapunál

A Kia sofőrjének óriási szerencséje volt, hogy egyáltalán túlélte az ütközést, amely még február végén történt Lengyelországban. Az esetet egy díjfizető kapura telepített ipari kamera rögzítette.

A Toruń város közelében lévő díjfizető fülke tetejéről készült felvételeken jól látható, ahogy egy fekete Kia nagy sebességgel közelíti meg a megállításra felszólító kaput, azonban az autó tempóját elnézve nem igazán volt szándékában megállni és díjat fizetni az autó vezetőjének. A szabályos sebességgel, de jóval lassabban haladó ezüstszínű Skoda kissé figyelmetlen mozgásával kitérésre késztette a Kia sofőrjét, aki kikerülte majd jobbra vissza akar térni eredeti sávjába, ahelyett hogy egyenesen a közvetlenül előtte lévő kapun hajtana át. Ezzel a hirtelen történt irányváltással elveszíti a kontrollt az autója felett és egyenesen a sávokat és a kapukat elválasztó ütközéscsillapítóba ütközik. Szerencséjére az betonból készült pult előtti részre nemrég speciális berendezéseket telepítettek.

Az becsapódás erejét jól mutatja, hogy egy rövid időre a Kia az oldalára billen ahogy teljesen megsemmisíti a berendezést. Úgy tűnik, hogy az ütközéscsillapító elvégezte a munkáját, elnyelte az ütközés erejét és sértetlenül hagyta a betonalapra készített díjfizető kaput és megvédte az autóst.

A beszámolók szerint a Kia sofőrje a balesetben nem sérült meg komolyabban, sőt ezután azonnal elmenekült a helyszínről és közeli erdőbe szaladt. Néhány nappal később a rendőrség megtalálta és letartóztatta.

Forrás: carscoops

Verified by MonsterInsights