Hatalmas baleset egy lengyel díjfizető kapunál

In biztonság, hír, videó

A Kia sofőrjének óriási szerencséje volt, hogy egyáltalán túlélte az ütközést, amely még február végén történt Lengyelországban. Az esetet egy díjfizető kapura telepített ipari kamera rögzítette.

A Toruń város közelében lévő díjfizető fülke tetejéről készült felvételeken jól látható, ahogy egy fekete Kia nagy sebességgel közelíti meg a megállításra felszólító kaput, azonban az autó tempóját elnézve nem igazán volt szándékában megállni és díjat fizetni az autó vezetőjének. A szabályos sebességgel, de jóval lassabban haladó ezüstszínű Skoda kissé figyelmetlen mozgásával kitérésre késztette a Kia sofőrjét, aki kikerülte majd jobbra vissza akar térni eredeti sávjába, ahelyett hogy egyenesen a közvetlenül előtte lévő kapun hajtana át. Ezzel a hirtelen történt irányváltással elveszíti a kontrollt az autója felett és egyenesen a sávokat és a kapukat elválasztó ütközéscsillapítóba ütközik. Szerencséjére az betonból készült pult előtti részre nemrég speciális berendezéseket telepítettek.

Az becsapódás erejét jól mutatja, hogy egy rövid időre a Kia az oldalára billen ahogy teljesen megsemmisíti a berendezést. Úgy tűnik, hogy az ütközéscsillapító elvégezte a munkáját, elnyelte az ütközés erejét és sértetlenül hagyta a betonalapra készített díjfizető kaput és megvédte az autóst.

A beszámolók szerint a Kia sofőrje a balesetben nem sérült meg komolyabban, sőt ezután azonnal elmenekült a helyszínről és közeli erdőbe szaladt. Néhány nappal később a rendőrség megtalálta és letartóztatta.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...