1600 regisztrált játékos várja a virtuális rallybajnokság második szezonját

In sport
Virtual DiRT Rally

Hungarian Virtual DiRT Rally 2.0 Championship 2021

Nyolc bajnoki futam és századmásodpercekért folyó küzdelmek jellemezték a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship első évadát. A Covid-19 járvány szülte a sorozatot, amit Pannuska Dávid ötlete alapján a duen.hu szervezett meg. Tavaly március óta minden hétvégén várják a rendezők a szimulátorozás kedvelőit és az idén is nyolc fordulóra tervezett bajnoki sorozatban már csapatbajnokság keretein belül is tudják gyűjteni a pontokat a résztvevők. Most hétvégén kezdődik a BuildIT Virtuális SALGÓ Rally!

Virtual DiRT Rally 2.0

Egy évvel ezelőtt a világjárvány kitörése után nagyon sok rendezvényt kellett elhalasztani. Így volt ez a ralifutamokkal is. A ralisport szerelmeseinek csak a szimulátorozás maradt… Pannuska Dávid bajnok Rally2-es navigátor ötletéből egy komplett bajnokságot szervezett a duen.hu, ahol ingyenes regisztráció után, a DiRT Rally 2.0 játékprogram lehetőségeit kihasználva, az év folyamán nyolc bajnoki futam került megrendezésre. Mivel a játékosok igényelték, hogy akár heti rendszerességgel is legyenek futamok – ahol változatos helyszíneken, különböző kategóriájú autókkal versenyezhetnek – így a kezdetek óta minden hétvégén megrendezésre kerül kisebb-nagyobb szimulátorverseny.

A nagyon szép grafikával rendelkező program sajátossága, hogy multiplatform rendszerben lehet játszani, így a különböző játékkonzolokon és asztali számítógépen is összehasonlíthatóak az elért idők, kormánnyal, kontrollerrel és akár billentyűzettel is lehet játszani. A szerver biztosítja azt, hogy egy játékos egy szakaszon csak egyszer tudjon végig menni. Ahogy a valódi futamokon, itt is csak a szakaszok után, a szervizekben lehet az autót megjavítani, a beállításokon állítani.

Virtual DiRT Rally 2.0

A 2020-as szezon nagy csatákat hozott abszolútban és a kategóriákban is. Egészen az utolsó futamig nyitott volt a bajnoki cím sorsa. Több, mint 900 elrajtolt versenyző pontjait értékelték ki a szervezők és végül Suborits Péter – aki már három éve állandó szereplője a hivatalos WRC szimulátorbajnokság TOP10-es döntőjének – nyerte meg a magyar szimulátorbajnokságot, Kasza Kristóf és Bartók Vince előtt. Minden futam után kupákat kaptak a dobogósok és év végén a sorozat partnereinek köszönhetően a nyolc kategória legjobbjai is ajándékcsomagot kaptak.

A játékosoknak minden bajnoki futam, minden szakasza után lehetőségük van a zárt facebook csoportban interjút adni a gyorsaságiról, amivel élnek is a pilóták. Néha komoly, néha megmosolyogtató nyilatkozatok születnek, amik minden esetben felkerülnek a bajnokság eredményközlő oldalára, a hazai rali legnépszerűbb eredményközlő felületére, a Rallylive.hu-ra is.

2021-ben is folytatódik a sorozat, a heti sprintfutamok mellett idén is nyolc bajnoki fordulóra kerül sor, melynek első állomása a BuildIT SALGÓ Rally nevet kapta. A játékban szereplő murvás amerikai szakaszokat kell R5-ös autókkal teljesítenie a versenyzőknek.

Virtual DiRT Rally 2.0

Nagy változás idén, hogy az egyéni pontok mellett ún. csapatbajnokságot is létrehoztak a rendezők. 2-5 fős csapatokból a legjobb három teljesítményét értékelik, így nem csak egymás ellen, hanem egymásnak is szurkolva zajlanak majd a futamok.

A kategória kiosztásban is történt előrelépés, hiszen a tavalyi legjobb harminc versenyzőt és a sprintfutamok dobogósait PRO kategóriába sorolták, míg a versenyzők kérésen engedve Senior kategóriában kerülnek külön értékelésre a 45 évesnél nem fiatalabb, de továbbra is fiatalos hévvel játszó szimulátorosok.

Továbbra is ingyenes a regisztráció és a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki becsatlakozik a bajnokságba, akár év közben is.

A Hungarian Virtual DiRT Rally Championship szabályait, információit megtalálja az alábbi linken:
http://bit.ly/virtual_rally_2021

Minden játékoskedvű ralikedvelőt várunk szeretettel!

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...