Új utastérlevegő-szűrőt fejlesztett ki a Honda, ami jelentősen csökkentheti a Koronavírus okozta fertőzés kockázatát

In hír
Honda Covid szűrő

A többrétegű, progresszív filter megbízhatóan fogja meg a fertőző részecskéket, így útját állja az életképes vírusok terjedésének. A levegőben terjedő kórokozók több mint 90%-át megfogja a szűrő, ezt követően egy gyümölcskivonattal impregnált, biológiai rétegen áramlik át a levegő, ami a fertőző molekulák közel 100%-át semlegesíti.

Új, prémium utastérlevegő-szűrő forgalmazását jelentette be a Honda. A különleges filter – egészségre rendkívül ártalmas – baktériumok, allergének és vírusok széles skálájával szemben bizonyult hatékonynak, beleértve a SARS CoV-2 vírustörzset is.

A szűrőt a Freudenberg Csoport munkatársaival közösen fejlesztették a japán cég szakemberei, és eredeti Honda alkatrészként, az alapszűrő alternatívájaként szerepel hamarosan a márka kínálatában. Legfőbb előnye, hogy aktív védelmet nyújt és ezáltal jelentősen csökkenti a levegőben terjedő kórokozók számát. A titok nyitja az egyedülálló, több rétegű konstrukció, ami megszűri, „elkapja” és „elfojtja” az ártalmas környezeti gázokat, bennük a szerves és szervetlen anyagok részecskéit, illetve molekuláit.

Eiichi Hino, a Honda Access Europe NV elnöke kifejtette: „Az emberek egyre tudatosabbak és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a baktériumok és vírusok, pl. COVID-19 kórokozója, elleni harcra, ezért folyamatosan nő a védelmi megoldások iránti kereslet. Ez a prémium szűrő remekül mutatja, miként dolgozik együtt a Honda a partnereivel azaz gyorsan, hatékonyan, a járművezetők és az utasok egészségét, valamint menetbiztonságát szem előtt tartva.”

 

Hogy működik a Honda prémium utastérlevegő-szűrője?

 

A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében érdemes rendszeresen friss levegőt beengedni az utastérbe, így jelentősen mérséklődhet a kórokozók koncentrációja. Ha a vezető aktiválja a belsőlevegő-keringetést, a légminőség jelentősen függ a szűrőrendszer minőségétől, illetve a levegőcsere gyorsaságától. A Honda prémium szűrőjének első két mikroszálas rétege a legkisebb por- és pollenrészecskéket, illetve vírus méretosztályú molekulákat is megfogja, majd az aktívszenes harmadik réteg veszi át a stafétát, ami megköti az egészségre veszélyes részecskéket és savas gázokat. A negyedik réteg nem más, mint egy innovatív, gyümölcskivonattal átitatott biohártya, ami foglyul ejti a levegőben terjedő kórokozókat és nem engedi, hogy (újra) az utastérbe kerüljenek. A piaci bevezetést megelőzően, átfogó tesztelési sorozatot az Austrian Research Institute (OFI) intézet munkatársai irányították.

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, tehát tüsszentés, köhögés és lélegzés közben kórokozók kerülnek a levegőbe, melyek több órán, sőt napon át fertőzőek maradhatnak. A helyzetet rontja, hogy a légmozgás, a hőmérséklet-változás és a páraképződés hatására a lerakódott részecskék újra a levegőbe kerülhetnek, tehát kulcsfontosságú, hogy a levegő átkeringjen a szűrőn.

A finomrészecske-szűrőként szolgáló rétegek a hagyományos anyagoknál hatékonyabban fogják meg a vírusokat. Erről tanúskodik, hogy nemcsak a nagyobb molekulákat (> 5 μm), hanem a kisebb levegőben terjedő kórokozókat is csapdába ejti (< 5 μm). A számok igencsak meggyőzőek: a Honda prémium szűrője a levegőben terjedő kórokozók 90%-át képes megfogni, a gyümölcskivonattal átitatott, aktív biohártya pedig közel 100%-ukat semlegesíti.

A SARS-CoV-2 kórokozó csak egy azon folyamatosan fejlődő vírusok közül, amelyek jelentős veszélyt jelentettek, illetve jelentenek az emberiségre. Az utazás közbeni fertőzés kockázatának csökkentésével a Honda fejlett szűrője az egyik leghatékonyabb járvány elleni eszköz a piacon.

Hogy mihamarabb elterjedhessen ez az új szűrő és minden jelenleg forgalmazott Honda modellhez elérhetővé váljon, ezért a bevezetése folyamatosan zajlik – országonként eltérően – de a Honda hazai márkakereskedéseiben már kapható.

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...