A DS TECHEETAH legyőzhetetlennek bizonyult Monacóban

DS TECHEETAH

Egy győzelem és egy negyedik helyezés! A szombati monacói versenyen, amely az ABB FIA Formula E világbajnokság 7. E-Prix-je volt, a DS TECHEETAH pilótái kiváló formában voltak. António Félix da Costa volt a leggyorsabb a Superpole-ban, majd az izgalmas pillanatokkal teli E-Prix-t is megnyerte.

Ebben az évben ez volt a jelenlegi bajnok első sikere, aminek köszönhetően a negyedik helyre ugrott fel a pilóták versenyében.  A francia Jean-Éric Vergne is szépen versenyzett: a negyedik helyen végzett és az övé volt a verseny leggyorsabb köre a DS E-TENSE FE21 volánjánál. Sok pontot szerzett a csapatnak, amely immár a harmadik helyen áll a világbajnokságban, mindössze 7 ponttal lemaradva az első csapattól. 

 

« Micsoda hétvége ! », kiáltott fel Thomas Chevaucher, a DS Performance igazgatója.« Monacóban versenyezni mindig különleges élmény Itt nyerni és pole pozícióból rajtolni a legjobb lehetőség az autó, a pilóta és a csapat teljesítményének bizonyítására. Néhány nehéz pillanat volt ugyan, de végül nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére. Mindkét rangsorban előbbre léptünk és megmutattuk csapatunk és a DS E-TENSE FE21 erejét. ».

DS TECHEETAH
CIRCUIT DE MONACO, MONACO – MAY 08: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21, celebrates on the podium with a Portuguese flag during the Monaco E-Prix at Circuit de Monaco on Saturday May 08, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Szombaton Monacóban António Félix da Costa a szezon második győzelmét hozta el a DS TECHEETAH számára. És ezt nem is akárhogyan tette! Miután többször is megküzdöttek egymással az élen Frijns-szel és Evans-szel, a portugál versenyző az új sikánban végül döntő támadást mért az új-zélandi pilótára. Fantasztikus… « Hihetetlen élmény volt itt győzni », nevetett a nap hőse, aki számára az előző valenciai verseny igen nehéznek bizonyult.. « Nehéz, de igazságos verseny volt ez ! Szeretek így versenyezni. Nem hiszem, hogy valaha is volt ilyen széria, ahol ennyiszer változott, ki áll az élen. Ami engem illet, mindent beletettem az utolsó körbe és ez kifizetődött.. »

Negyedik helyezés a Superpole-ban és végül a versenyen is. Jean-Éric Vergne is szinte végig az élbolyban mozgott. « Ma bebizonyítottuk, hogy a csapat ki tudja magából hozni a legjobbat », jegyezte meg a francia versenyző, aki a pilóták versenyében a 7. helyen áll. « Sajnos elszámítottam az ívet, amikor aktiválni akartam a második ‘Attack Mode’-omat. Emiatt több pozícióval is hátrébb kerültem, de végül mégis közel kerültem a pódiumhoz. Gratulálok Antoniónak és jöhet Puebla ! »

Ezután a jól sikerült monacói verseny után az ABB FIA Formula E világbajnokság a verseny történetében először „költözik át” a mexikói Pueblába, a Miguel E. Abed versenypályára. A június 19-20-ai hétvégén két verseny vár a csapatokra. A  DS TECHEETAH pilótái ismét megmutathatják, mire képesek.

Verified by MonsterInsights