Volvo Concept Recharge a biztató jövőkép

In autóipar, Concept, elektromos autók

A Volvo Cars számára a villamosítás több mint egyszerűen csak a hajtásláncok leváltása. A svéd gyártó teljesen új paradigmát képvisel az autótervezésben, a Volvo Concept Recharge pedig a teljesen elektromos Volvók következő generációjának manifesztációja.

A skandináv design örökségéhez híven a Concept Recharge középpontjában is a „kevesebb, de jobb” alapgondolat áll. Például a hagyományos motor eltávolításával a tervezők képesek voltak továbbfejleszteni az autó arányait, amellyel a belső teret növelték, miközben javították az aerodinamikai hatékonyságát is. A végeredmény egy olyan autó, amely valóban jobb megoldásokat kínál egy fenntartható jövő támogatására.

 

A Volvo hibrid generációja még kap ugyan egy belső égésű motort, amihez arányos és térbeli egyensúlyra van szükség ahhoz, hogy mind az akkumulátor, mind a belső égésű motor biztonságosan elférjen. De most bemutatták a Volvo teljesen elektromos autóinak következő generációját, amelyek közül az első egy SUV. Ez egy teljesen új, kizárólag elektromos technológiát használó, sík padlóval rendelkező EV, amint a Concept Recharge terveként láthatunk.

A tervezők az ICE motor eltávolításával és a sík padló alatti akkumulátor kicserélésével meghosszabbították az autó tengelytávját és megnövelték kerékméretét. Ennek eredményeként rövidebbek a túlnyúlások, mégis sokkal nagyobb a belső tér. A Concept Recharge-ban ezek a módosítások arra késztették a tervezőket, hogy helyezzék át az üléseket, optimalizálják a tetővonalat és mélyebbre engedjék az autó motorháztetejét, miközben megtartják a Volvo XC modellek kedvelt formavilágát. Ez a megközelítés nagyobb hatékonyságot eredményez az aerodinamikában egy SUV-hoz képest, ami javítja a hatótávolságot.

Ez a koncepcióautó egy új Volvo formatervezési irányt mutat be. A „kevesebb, de jobb” témát folytatva minden felesleges elemet eltávolítottak. A hagyományos hűtőrácsot egy zárt, pajzsszerű elem váltotta fel, amelyet a Volvo Cars Thor Hammer legújabb fejlesztésű fényszórója vesz közre. A függőleges vékony hátsó lámpák erősítik a márka megjelenését. Beépítettek olyan szárnyakat, amelyek nagyobb sebességnél kinyílnak ezzel is javítva az aerodinamikát.

“A Concept Recharge a Volvo Cars teljesen elektromos jövőjének manifesztuma, ami egy új típusú járművet képvisel” – mondta Robin Page, a Volvo Cars formatervezési vezetője. “Új és modern arányokat mutat, amelyek együtt járnak a megnövekedett sokoldalúsággal. Megmutatja, hogy az új technológia mit tesz lehetővé a tervezés szempontjából.” 

A Volvo tervezési iránya a Concept Recharge belsejében is új formát ölt. A sík padló nagyobb helyet és jobb ülőpozíciót biztosít az autóban utazók számára. A nagy, 15 colos álló érintőképernyő a vállalat új generációs információs és szórakoztató rendszerének legfrissebb és továbbfejlesztett felhasználói élményt nyújtó központja. A logikus és intuitív használatra tervezett technológia segíti a biztonságos közlekedést. A legújabb infotainment technológia együtt jár a skandináv dizájn jellemzőivel: a tiszta vonalak, valamint a fenntartható és természetes anyagok széleskörű használata az utastérben.

“A Concept Recharge belsejében valóban skandináv nappali hangulatot teremthetünk” – tette hozzá Robin Page. „A belső tér integrálja a legújabb felhasználói élménytechnikánkat a gyönyörű, fenntartható és természetes anyagokkal. A belső tér minden része olyan, mint egy műalkotás, amely akár különálló bútorként állhatna a szobában. A legújabb technológiákat alkalmazzuk, amely egyre több és modernebb ötletet hoz a járműfejlesztésekbe.”

A Concept Recharge tükrözi a Volvo Cars következő évek biztonsági ambícióit is. A Luminar technológiai vállalat által gyártott LiDAR szenzort és a Volvo Cars jövőbeli biztonságos autonóm hajtástechnikai terveinek alapján a tetőn helyezik el, hogy folyamatosan adatokat gyűjtsön az autó környezetéről ezzel minimalizálva a balesetek bekövetkezésének esélyét.

“A Concept Recharge segítségével továbbvisszük a Volvo eredeti DNS gyökereit, miközben a teljesen elektromos jövőbe lépünk” – összegezte Robin Page. “A jövőképünk mindent képvisel, amit az ügyfeleink elvárnak egy tiszta elektromos Volvótól. Örömmel visszük át ezt a filozófiát a következő generációs autóinkba.”

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights