Megrepedt a szélvédő? Van rá gyors megoldás!

In hír, Szponzorált cikk
Megrepedt a szélvédő

Egy sérült, megrepedt szélvédő hatalmas bosszúságot okozhat egy autó tulajdonosának, de még ennél is nagyobb baj, hogy veszélyeket rejt magában a forgalomban használva. Éppen ezért duplán indokolt, hogy minél hamarabb orvosoljuk a hibát. Aki sokat vár, az ezzel jelentősen fokozhat a káreseten.

Valószínűleg minden autótulajdonos életében előkerül egyszer a feladat, amit legtöbbször úgy hívunk, hogy kőfelverődés javítása. Lehet, hogy neked is jelent már meg ilyen a szélvédődön, vagy kaptál már idegesen a fejedhez, amikor vezetés közben hallottad a kavics koppanását az üvegen, majd megláttad az ütközés nyomait. Ha nem volt még ilyenben részed, szerencsésnek mondhatod magad, de ne hidd, hogy ez mindig így marad. Megéri tehát tudni, mit kell csinálni egy kőfelverődés esetén a szélvédővel.

Cserélni kell?

Jó hír, hogy a legtöbb esetben nem kell az egész üveget kicserélni, hiszen lehet a hibát orvosolni. Egy repedés kijavításával azonban nem érdemes várni, sőt úgy is fogalmazhatunk, hogy ajánlott minél jobban sietni, hogy elkerüljük a nagyobb problémákat. Azonnal érdemes elgurulni egy szakemberhez, aki megmenti majd szeretett autónk legfontosabb üvegfelületét. Ha többször is elhalasztjuk a dolgot, azzal csak magunknak csinálunk bajt.

Hogy miért?

Mert a repedés nem áll meg magától, használat közben továbbreped, így megnőhet akkorára, hogy a szélvédő menthetetlen legyen. Ekkor jön a csere, amelynek költsége sokszoros a javításhoz képest. Szintén a gyors cserét indokolja, hogy a repedés nem egy zárt rendszer, azaz a résbe az első pillanattól kezdve elkezdenek beszivárogni szennyeződések, de kerülhet bele csapadék is. Ha bejutnak, lehetetlen kiszedni ezeket, így a javítás minősége sínyli meg a tulajdonos ráérős hozzáállását. Gyakorlatilag hiába javíttatjuk meg, mert ezzel örökké koszos szélvédőt képzünk az autónk elejére. Ha tehát kőfelverődés javítása a feladat, érdemes sietni, azonnal megbízható szakember keresni. Ennyit minden autó megérdemel!

 

Szponzorált cikk

You may also read!

2 év alatt 2 millió forinttal drágultak a használt autók

Míg az új autók piaca a tavalyi évben csökkent, a használt autók piacán erős élénkülés látható. Alighanem rekordév lesz

Read More...
AMTS 2022

AMTS 2022 – január végén indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Idén egy egyedi Mazda MX-5 Roadster kerül kisorsolásra az Automobil és Tuning Show-n Idén is egy szakavatott csapat által egyedivé

Read More...
BMW R 18

A BMW Motorrad a Verona Motor Bike Expón mutatja be az R 18 M és az R 18 Aurora modelleket

Az exkluzív custom motorok két híres olasz motorépítő munkái a BMW Motorrad Italia és márkakereskedői hálózata támogatásával A veronai Motor

Read More...