Elkészültek Mexikóban az első BMW 2-es Coupé modellek

In hír
BMW 2-es Coupé

A kétajtós prémium sportkompakt új nemzedékének sorozatgyártását a világ összes piacára kizárólag a San Luis Potosí városában működő létesítmény végzi, amelynek továbbfejlesztésébe a müncheni központú vállalatcsoport mintegy 125 millió dollárt fektetett be.

A BMW Group mexikói gyárában megkezdődött az új BMW 2-es Coupé sorozatgyártása. A nagyteljesítményű prémium sportkompakt a bajor prémiummárka első olyan modellsorozata, amelynek globális termeléstervezési, sorozatgyártási és export-előkészítési tevékenységeit teljes egészében a San Luis Potosí városában működő létesítmény fogja össze.

BMW 2-es Coupé

A mexikói üzem a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának legújabb tagja, amelyet már az építkezés legelső lépésétől kezdve úgy terveztek meg, hogy könnyedén és rugalmasan képes legyen alkalmazkodni az újabb és újabb modellsorozatok eltérő sorozatgyártási követelményeihez. A rendszerbe állítását követő második évre a létesítmény működési hatékonysága olyannyira felfejlődött, hogy gyártósoráról plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt autók gurulnak le, export-tevékenységét pedig a világ összes országára kiterjesztette. A müncheni központú vállalatcsoport újabb, 125 millió dollár értékű befektetéssel készítette fel az üzemet a második modellsorozat érkezésére.

 

„Gyárunk beindítása után két évvel gyártósoraink új modellsorozattal gazdagodnak, amely a létesítményben dolgozó munkatársaim kimagasló tehetségének köszönhető. Büszkék vagyunk arra, hogy az új BMW 2-es Coupé modelljeit kizárólag mi szerelhetjük össze a világ összes piacára. Az új modell sorozatgyártásával Mexikó elképesztő kapacitását is előtérbe helyezzük. Biztos vagyok benne, hogy ezt az első, sikeresen abszolvált nagy volumenű projektünket számtalan újabb követi majd” – fogalmazott Harald Gottsche, a BMW Group mexikói gyárának elnök-vezérigazgatója.

BMW 2-es Coupé

A BMW Group korábbi bejelentésének megfelelően az új BMW 2-es Coupé forgalmazása Észak-Amerikában az idei év végén, Európában pedig 2022 elején veszi kezdetét.

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...