Új nap, újabb Chevy Bolt tűz

In elektromos autók

A napokban történt tűzet egy 2019-ben gyártott Chevy okozta az USA-ban – úgy tűnik, hogy ez a modellév a legproblémásabb.

Bár a General Motors a korábbiaknál is szorosabban együttműködik az LG akkumulátor beszállítóval, hogy megoldást találjon a Chevy Bolt EV és a Bolt EUV spontán öngyulladás problémájára, mégis egyre több esetben ég porrá egy-egy autó. A legutóbbi, amiről beszámoltak a híradások, egy 2019-es gyártású Chevy Bolt volt, amely eddig tisztázatlan okok miatt kigyulladt egy garázsban az amerikai Cherokee megyében. Ha a tűzoltók nem vonultak volna ilyen gyorsan a helyszínre, akkor hamar átterjedt volna a tűz egy másik autóra és magára a házra is.

Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben és a kiégett autón kívül nem keletkezett másban nagyobb kár. A Bolt tulajdonosa vagy még nem tudott a GM ajánlásáról vagy elfelejtette azokat, hogy a járművet éjszakára nem szabad zárt garázsban tárolni, ezzel is minimalizálva egy esetleges tűz okozta további károkat. Az autó egy 2017-es Ram pickup mellett parkolt, amely csak kicsit kormos lett, de komolyabb károk nem érték.

A helyi tűzoltóság főnöke, Ricky Collett az eset után azt mondta, hogy „a tűzoltók keményen dolgoztak, hogy a tűz ne terjedjen át a garázsra és a házra.”

Közben a GM éjjel-nappal dolgozik a problémák kijavításán, hogy hibamentes működjenek az autóik, kicserélik az érintett Bolt EV-k és EUV-k hibás akkumulátor elemeit. Az autógyártó megállapította, hogy a hibák forrása az LG Energy Solution által üzemeltetett michigani akkumulátorgyárak hibás alkatrészei.

Annak ellenére, hogy a GM hivatalos visszahívást adott ki minden olyan járműre, amely érintett lehet, addig is utasításokat tett közzé, amelyek segítenek minimalizálni a kockázatot. Az ajánlás szerint „tartsa az akkumulátorokat egy bizonyos töltöttségi szinten és ne parkolja le a járművet éjszakára zárt épületben”, a tűzesetek ellenére a GM hivatalos állásfoglalást még mindig nem jelentett be. Az érintett járművek becsült száma meghaladja a 140 000 darabot.

Forrás: insideevs

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...