Valakinek egy első generációs Toyota Prius amiben csak 21 ezer km van?

In Téma

A Toyota Prius mindennapos látvány napjainkban az utakon, így ha találkozik egy Prius-al, valószínűleg már fel sem tűnik.

Amikor egy első generációs Prius gurul a forgalomba valamiért még is megcsodálják, sokan nem is tudják, hogy technikailag ez a második generációs modell, mert kizárólag Japánban értékesítettek egy korábbi modellt is. Most előkerült valahonnan a garázs mélyéről ez a 2003-as példány, amelyet elárvereznek a Cars&Bids oldalán, az eladásra kínált autó kissé szokatlan, mindössze 13 300 mérföld (21 400 km) van az órájában.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 18 évben az autó tulajdonosa évente átlagosan 1189 kilométert vezette, ami csak körülbelül 3,2 km/nap, még akkor is, ha feltételezzük, hogy az autót minden egyes nap használtak. Ne feledjük, ez egy olyan autó, amelynek hírneve a megbízhatóságra és az üzemanyag takarékosságra épült.

A Prius belseje és külseje is újszerű állapotban van, az autó úgy néz ki, mintha most hajtották volna ki az autószalon padlójáról. A Brilliant Blue Pearl fényezés makulátlan formában van és a fényes ezüst kerekek még mindig újszerű csillogást keltenek. A belseje olyan, mintha soha senki nem ült volna benne, és műanyag burkolata kiállta az idő próbáját.

Van valami érdekes ezekben az első generációs modellekben, az a viszonylag hagyományosnak mondható ’csúnyácska’ dizájn. Ma, amikor a Prius-ra gondoltunk, amelynek egyedi, ívelt oldalprofilja és „vágott” hátsója van, sokan nem tudják vagy emlékeznek rá, hogy az eredeti egy meglehetősen unalmas formájú autó volt. Ennek ellenére reméljük, hogy aki megvásárolja ezt a Prius-t, sokáig élvezni fogja és megőrzi eredeti állapotában az utókornak.

Forrás: carscoops

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights