Szerdán az üzemanyag árak az egekbe szöknek

In hír
drágább az üzemanyag

Soha nem látott magasságokba emelkednek a hazai üzemanyagárak szerdán!

A benzin esetében bruttó 4 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, és ezzel együtt a literenkénti átlagár is. A gázolaj esetében durvább emelés jön, bruttó 9 forinttal emelkedik az ár. Így az átlagárak szeptember végén az alábbiak szerint alakulnak a hazai kutakon: 

95-ös benzin: 459 Ft/liter

Gázolaj: 470 Ft/liter 

Üzemanyagár-változás előrejelzés – 38. hét

Közel 3 éves csúcson a Brent típusú olaj ára: a hétvégén 78 dollár fölé emelkedett a hordónkénti ár. Erre legutóbb 2018 őszén, a covid járvány előtt volt példa. A helyzeten nem segít az sem, hogy a forint újra gyengült a dollárral szemben, egy hét alatt 1%-ot, amivel 304 forint fölé emelkedett az árfolyam. 

Mindez azt eredményezheti, hogy újabb üzemanyagár emelkedések lesznek a kutakon, várhatóan a MOL újra emeli a nagykereskedelmi árat. Ennek mértéke akár 6-8 forint is lehet, mely a jövő heti üzemanyag átlagárakban már meg is jelenhet. 

forrás: Holtanoljak.hu

You may also read!

Az okos módosításaival a Peugeot 8%-kal növeli a hatótávot

Valamennyi autógyártó egyre inkább már csak az elektromos technológiát fejleszti és akár egyszerű módszerekkel is jelentősen tudják javítani a

Read More...

Az Egyesült Királyságban új törvény született az elektromos járműtöltők számának növelésére

Az Egyesült Királyság kormánya a héten bejelentette, hogy Angliában az újonnan készült otthonokban és minden új épületben a jövő

Read More...

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

A Kia a mai napon, a 2021-es Seoul Mobility Show-n mutatta be először a vadonatúj Kia Nirót, amellyel a

Read More...