AMBIENC3: VW T2 a jövőből öngyógyuló felületekkel

In bemutató
AMBIENC3

A jövőben a Continental szerint az autó a vezetés, munkavégzés és kikapcsolódás helyszíne lesz. A mennyiben az önvezetés ebben a tempóban fejlődik, ez meg is valósulhat. Ennek fényében alakították át egy amúgy is nagyon népszerű VW T2-est, ötvözve a retró és jövő elemeit, és AMBIENCE3-nak nevezték el.

AMBIENC3

A hangsúly a fenntarthatóságon

A beltérhez újrahasznosított és újrafelhasznált anyagokat alkalmaztak. Emellett figyeltek a jármű súlyának csökkentésére is, ami egy elektromos változatnál a hatótávot is befolyásolhatja.

A természetes, finom és élénk színek, valamint a gyengéden áramló formák meghatározó elemei az AMBIENC3 belterének, melynek egy otthonos, mégis modern hangulatot kölcsönöznek. A belső tér lehetővé teszi az utasok számára a munkavégzést, de a kikapcsolódásra is ugyanúgy ösztönzi őket. Gombokat és kapcsolókat sehol sem lehet látni. Noha az AMBIENC3 funkciói intuitív módon, bármikor használhatók, nincsenek állandóan látható vezérlőelemek. A „szégyenlős technológia” kerül itt a középpontba: a kikapcsolt állapotban lévő funkciók első látásra láthatatlanok a felületeken.

Dizájn és funkció kéz a kézben

AMBIENC3

A hangulatért felelősek a változó fényhatások, a kellemes érzetet növelik a fűthető anyagok. Figyeltek még arra, hogy a felületek nehezen koszolódjanak és alig kopjanak, sőt a gyártó még bizonyos fokú öngyógyulást is említ (tiszta Christine, ha valaki még emlékszik a filmre).

Emellett a digitális nyomtatással a gyártók még jobban személyre tudják majd szabni a belső felületeket.

Az AMBIENC3 más felületei a laif technológiát alkalmazzák, amely kiemelkedő lélegző képességet biztosít, azaz lehetővé teszi a levegő és a pára áteresztését, valamint kivételesen puha tapintást nyújt. Ennek az új technológiának egy kellemes mellékhatása, hogy a lélegző felület a hőmérséklet passzív szabályozását is lehetővé teszi. A valódi bőr kinézetét és érzetét nyújtó laif technológiás felületek kiváló alternatívát jelentenek, amelyért egyetlen állatnak sem kell az életét adnia.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...