AMBIENC3: VW T2 a jövőből öngyógyuló felületekkel

In bemutató
AMBIENC3

A jövőben a Continental szerint az autó a vezetés, munkavégzés és kikapcsolódás helyszíne lesz. A mennyiben az önvezetés ebben a tempóban fejlődik, ez meg is valósulhat. Ennek fényében alakították át egy amúgy is nagyon népszerű VW T2-est, ötvözve a retró és jövő elemeit, és AMBIENCE3-nak nevezték el.

AMBIENC3

A hangsúly a fenntarthatóságon

A beltérhez újrahasznosított és újrafelhasznált anyagokat alkalmaztak. Emellett figyeltek a jármű súlyának csökkentésére is, ami egy elektromos változatnál a hatótávot is befolyásolhatja.

A természetes, finom és élénk színek, valamint a gyengéden áramló formák meghatározó elemei az AMBIENC3 belterének, melynek egy otthonos, mégis modern hangulatot kölcsönöznek. A belső tér lehetővé teszi az utasok számára a munkavégzést, de a kikapcsolódásra is ugyanúgy ösztönzi őket. Gombokat és kapcsolókat sehol sem lehet látni. Noha az AMBIENC3 funkciói intuitív módon, bármikor használhatók, nincsenek állandóan látható vezérlőelemek. A „szégyenlős technológia” kerül itt a középpontba: a kikapcsolt állapotban lévő funkciók első látásra láthatatlanok a felületeken.

Dizájn és funkció kéz a kézben

AMBIENC3

A hangulatért felelősek a változó fényhatások, a kellemes érzetet növelik a fűthető anyagok. Figyeltek még arra, hogy a felületek nehezen koszolódjanak és alig kopjanak, sőt a gyártó még bizonyos fokú öngyógyulást is említ (tiszta Christine, ha valaki még emlékszik a filmre).

Emellett a digitális nyomtatással a gyártók még jobban személyre tudják majd szabni a belső felületeket.

Az AMBIENC3 más felületei a laif technológiát alkalmazzák, amely kiemelkedő lélegző képességet biztosít, azaz lehetővé teszi a levegő és a pára áteresztését, valamint kivételesen puha tapintást nyújt. Ennek az új technológiának egy kellemes mellékhatása, hogy a lélegző felület a hőmérséklet passzív szabályozását is lehetővé teszi. A valódi bőr kinézetét és érzetét nyújtó laif technológiás felületek kiváló alternatívát jelentenek, amelyért egyetlen állatnak sem kell az életét adnia.

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...