A VW nagyfőnöke megkérte Elon Muskot, árulja el mitől ennyire innovatív márka a Tesla

In elektromos autók

Herbert Diess, a VW főnöke felhívta Elon Muskot egy közelmúltban tartott eseményen, amelyre a német gyáróriás központjában került sor. A beszélgetés legfontosabb kérése volt, hogy vitassák meg, mi különbözteti meg a Teslát a versenytársaitól.

Diess és Musk nagyon régi barátok és elismerték, hogy a múltban végzett munkáik miatt csodálják egymást. Valójában Musk régebben fel akarta venni Diesst a Tesla új vezérigazgató pozíciójába. Diess az eseményen videohívással beszélt Muskkal, a beszélgetésen jelen volt a német autógyártó 200 vezetője is. Az esemény legfőbb témája, hogy Diess teljes erővel ösztönzi és biztatja a VW-t, hogy gyorsítsa fel az elektromos járművekre való áttérést.

Az interjú során Diess megkérdezte Muskot, hogy miért innovatívabb a Tesla, mint a versenytársai.

„Ez a menedzsment felelőssége”- felelte Musk. „Én elsősorban mérnök vagyok, de a kész autó mellett lenyűgöz az ellátási lánc, a logisztika és a gyártási folyamatok tökéletesítése.”

Azért, hogy a VW vezetőivel éreztesse, mennyire ügyes a Tesla, Diess egy példát hozott fel. Az amerikai elektromos autógyártójának mindössze két-három hétre volt szüksége ahhoz, hogy átírja a szoftvert, amellyel könnyedén váltott egyik mikrochipről a másikra, ezzel elkerülte a hiányt, amely most globálisan sújtja az ipart.

Az esemény kulcskérdése az volt, hogy a VW hogyan tudja a leghatékonyabban átalakítani Wolfsburg-i gyárait, hogy felvegyék a versenyt a Tesla új németországi Gigafactory-val.

„Nagyszerű élmény volt személyesen találkozni a kollégákkal és végre konkrétan megbeszélni, hogy miként tudjuk átalakítani a cégünket a lehető leggyorsabban” – írta Diess az esemény után egy LinkedIn bejegyzésben. „Központunk Wolfsburg, a legnagyobb és legeredetibb helyünk. A Trinityvel forradalmasítani fogjuk a gyártást, így tartani tudjuk a versenyt a Teslával Grünheide-ben, ahol lenyűgöző sebességgel és termelékenységgel építenek autókat hamarosan. Ralf Brandstätternek már több kitűnő ötlete van, hogyan építsen egy új gyárat a régin belül.”

A VW főnöke elmondta még, örömmel hallotta Musktól, hogy hisz abban, hogy a „VW sikeres lesz az átmenetben, ha teljes erőbedobással hajtja végre az átalakulást”.

Diess nemrég arra figyelmeztetett, hogy a VW akár 30 ezer munkahelyet is elveszíthet, ha az elektromos járművekre való áttérés ilyen lassú marad.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights