A VW nagyfőnöke megkérte Elon Muskot, árulja el mitől ennyire innovatív márka a Tesla

In elektromos autók

Herbert Diess, a VW főnöke felhívta Elon Muskot egy közelmúltban tartott eseményen, amelyre a német gyáróriás központjában került sor. A beszélgetés legfontosabb kérése volt, hogy vitassák meg, mi különbözteti meg a Teslát a versenytársaitól.

Diess és Musk nagyon régi barátok és elismerték, hogy a múltban végzett munkáik miatt csodálják egymást. Valójában Musk régebben fel akarta venni Diesst a Tesla új vezérigazgató pozíciójába. Diess az eseményen videohívással beszélt Muskkal, a beszélgetésen jelen volt a német autógyártó 200 vezetője is. Az esemény legfőbb témája, hogy Diess teljes erővel ösztönzi és biztatja a VW-t, hogy gyorsítsa fel az elektromos járművekre való áttérést.

Az interjú során Diess megkérdezte Muskot, hogy miért innovatívabb a Tesla, mint a versenytársai.

„Ez a menedzsment felelőssége”- felelte Musk. „Én elsősorban mérnök vagyok, de a kész autó mellett lenyűgöz az ellátási lánc, a logisztika és a gyártási folyamatok tökéletesítése.”

Azért, hogy a VW vezetőivel éreztesse, mennyire ügyes a Tesla, Diess egy példát hozott fel. Az amerikai elektromos autógyártójának mindössze két-három hétre volt szüksége ahhoz, hogy átírja a szoftvert, amellyel könnyedén váltott egyik mikrochipről a másikra, ezzel elkerülte a hiányt, amely most globálisan sújtja az ipart.

Az esemény kulcskérdése az volt, hogy a VW hogyan tudja a leghatékonyabban átalakítani Wolfsburg-i gyárait, hogy felvegyék a versenyt a Tesla új németországi Gigafactory-val.

„Nagyszerű élmény volt személyesen találkozni a kollégákkal és végre konkrétan megbeszélni, hogy miként tudjuk átalakítani a cégünket a lehető leggyorsabban” – írta Diess az esemény után egy LinkedIn bejegyzésben. „Központunk Wolfsburg, a legnagyobb és legeredetibb helyünk. A Trinityvel forradalmasítani fogjuk a gyártást, így tartani tudjuk a versenyt a Teslával Grünheide-ben, ahol lenyűgöző sebességgel és termelékenységgel építenek autókat hamarosan. Ralf Brandstätternek már több kitűnő ötlete van, hogyan építsen egy új gyárat a régin belül.”

A VW főnöke elmondta még, örömmel hallotta Musktól, hogy hisz abban, hogy a „VW sikeres lesz az átmenetben, ha teljes erőbedobással hajtja végre az átalakulást”.

Diess nemrég arra figyelmeztetett, hogy a VW akár 30 ezer munkahelyet is elveszíthet, ha az elektromos járművekre való áttérés ilyen lassú marad.

Forrás: carscoops

You may also read!

2 év alatt 2 millió forinttal drágultak a használt autók

Míg az új autók piaca a tavalyi évben csökkent, a használt autók piacán erős élénkülés látható. Alighanem rekordév lesz

Read More...
AMTS 2022

AMTS 2022 – január végén indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Idén egy egyedi Mazda MX-5 Roadster kerül kisorsolásra az Automobil és Tuning Show-n Idén is egy szakavatott csapat által egyedivé

Read More...
BMW R 18

A BMW Motorrad a Verona Motor Bike Expón mutatja be az R 18 M és az R 18 Aurora modelleket

Az exkluzív custom motorok két híres olasz motorépítő munkái a BMW Motorrad Italia és márkakereskedői hálózata támogatásával A veronai Motor

Read More...