Nem semmi látvány: Bugatti Chiron erőmérésen

Előfordulhat, hogy néhány elektromos hiperautó elvonta a figyelmünket a Bugatti Chiron-ról, de ne felejtsük el, a Bug egy igazi szuper vadállat.

A Chiron-t négy turbófeltöltővel szerelt 8,0 literes V16-os benzin motor hajtja, a Bugatti szerint a hiperautó 1478 LE-t és 1599 Nm nyomatékot ad le. Kíváncsian várjuk, hogy ezek a számok mennyire valósak. A Illinois államban található Cannonball Garage Gilberts műhely nemrég megkapott egy Chiron-t, hogy mérje meg a Bugatti tényleges teljesítményét.

A videóban látható Chiron különösen feltűnő autó a gyönyörű fekete-kék kéttónusú festésnek köszönhetően. A szakemberek megszenvedtek a sportautóval, valóban nem volt könnyű felállni a padra. A The Drive magazinnak nyilatkozva a műhely tulajdonosa elmondta, hogy a csapatának először a hatalmas alsó légterelőt kellett eltávolítania a francia hiperautóról. Rendkívüli körültekintéssel kellett eljárni az autó beállítása közben, mivel a mérőpad görgőit maximum 205 centiméterre tervezték az autó pedig 203 cm széles.

A videó első része egy kissé művészire sikerült, majd a második felében láthatjuk és hallhatjuk, amikor a Bugatti lead 1369 LE-t. Fontos megemlíteni, hogy 93-as oktánszámú üzemanyaggal volt feltöltve a kocsi. Könnyű elképzelni, hogy a Chiron az elképesztő W16-os motorja jóval nagyobb lóerő számot teljesítene verseny üzemanyaggal, amit a cég valóban állít.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/12/watching-a-bugatti-chiron-on-a-dyno-is-quite-a-sight-to-behold/

Verified by MonsterInsights