Az új Peugeot 308 kategóriagyőztes a Nemzetközi Év Női Autója választáson

Év Női Autója

Kiválóság és szenvedély : ezek a Nemzetközi Év Női Autója választáson a legfontosabb  szempontok a zsűri számára, amely az új PEUGEOT 308-at a városi autó kategóriában Év Autójává választotta. „Kiváló autó a biztonság, a vezethetőség, a technológia, a design és a környezeti hatékonyság szempontjából egyaránt, mindezt kiváló ár-érték aránnyal párosítva”

Mindezt tudja az új Peugeot modell az 56 tagú, kizárólag hölgyekből álló nemzetközi zsűri tagjai szerint, akik 5 kontinens 40 országát képviselik a WWCOTY választáson. A tizenkettedik éve működő díj ítészei nem kevesebb, mint 65 új modellt vizsgáltak melyek 2021. január 1. és december 31. között kerültek a piacra.

Linda Jackson a Peugeot nemzetközi márkaigazgatója így kommentálta a döntést:

„Az hogy az új PEUGEOT 308-at a legkiválóbb autók közé választotta a kizárólag hölgyekből álló, a világ legkülönbözőbb részeiről érkező zsűri, azt jelenti számunkra, hogy a Peugeot jó és működőképes stratégiát választott. Egyedi megjelenése, kiváló technológiája és a széles motorpaletta révén elérhető vezetési élmény tökéletes választássá teszi a PEUGEOT 308-at a világ bármely szegletében.”    

Miután kiválasztotta a hat különböző kategória győzteseit (városi autó, családi SUV, családi autó, nagy SUV, sportautó, 4×4 kategória) az 56 tagú zsűri március elején választja meg az Év Női Autója díj abszolút győztesét. Az eredményt március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából publikálják.

Év Női Autója

A Peugeot 308 kétféle karosszériával elérhető : kompakt 5 ajtós lejtőshátúként (berline) és tágas kombiként (SW) egyaránt. Hatékony, alacsony kibocsátású belső égésű benzines (110 és 130 LE) és dízelmotorral (130 LE) valamint tölthető elektromos-hibrid (180 és 225 LE) hajtással egyaránt választható. Jövő évben a kínálat egy 100%-ban elektromos változattal bővül.

Ha az új PEUGEOT 308 külsejére az elbűvölő a megfelelő jelző, akkor a belső kialakítást a meggyőző szóval jellemezhetnénk : különös hangsúlyt fektettek a minőségi kialakításra, a korszerű digitális kezelőfelületekre és természetesen az ergonómiára, hűen a PEUGEOT i-Cockpit koncepcióhoz, amelynek legfőbb ismertetőjegye az intuitív, különleges és közvetlen vezetési élményt kínáló kisméretű kormánykerék.   

Év Női Autója

A Peugeot tavalyi dupla győzelmét követően (208 : városi autó kategória, 2008 : városi SUV) az új 308 a harmadik PEUGEOT modell, amely kategóriagyőzelmet arat 2 éven belül.

Verified by MonsterInsights